Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Εκτός ασφαλιστικής κάλυψης τα οχήματα της Commercial Value

Ήδη τα δίκτυα της εταιρίας έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με άλλες εταιρίες του κλάδου για τη μεταφορά της παραγωγής

Λήγει σήμερα η περίοδος κάλυψης των ασφαλισμένων οχημάτων της Commercial Value από το Επικουρικό Κεφάλαιο με την εκπνοή της προθεσμίας των 30 ημερών που ισχύει από την ημέρα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου.

Από σήμερα οι κάτοχοι αυτοκινήτων που είχαν συμβόλαια στην Commercial Value θα πρέπει να αναζητήσουν νέα εταιρία για την ασφάλιση των οχημάτων τους, προκειμένου να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και να αποφύγουν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι αριθμός των συμβολαίων που είχε η Commercial Value είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επ.Ε.Ι.Α. 256.792 και ήδη τα δίκτυα της εταιρίας έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με άλλες εταιρίες του κλάδου για τη μεταφορά της παραγωγής.

Το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ήδη για την εταιρία από τον Ιανουάριο με την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίο, είχε οδηγήσει μεγάλο αριθμό συνεργατών σε άλλες εταιρίες, που επωφελούνται της συρρίκνωσης της αγοράς στον κλάδο αυτοκινήτου συγκεντρώνοντας μεγάλο όγκο νέας παραγωγής.

Η πλειονότητα των συμβολαίων έχει ήδη μεταφερθεί χωρίς να κυριαρχήσουν τα φαινόμενα «ουρών», δηλαδή της ανάληψης της παραγωγής με τη δωρεάν κάλυψη του χρόνου που απέμεινε μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί το 2009 μετά το κλείσιμο των εταιριών της Ασπίς ΑΕΑΖ, ΑΕΓΑ, Γενικής Ένωσης, Γενικής Πίστης και ΕΟΣ.

Μέχρι στιγμής και παρά την παραίτηση των κ. Αθ. Κόρμαλη και Ηλ. Γεωργίου από τη θέση του Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης και το διορισμό στη θέση του κ. Κων. Βλαχογιάννη, δεν έχει οριστεί ο εκκαθαριστής που προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι «ο επόπτης θα πρέπει να υποβάλλει μέσα σε τρεις μέρες από την επίδοση του διορισμού, αίτηση διορισμού εκκαθαριστή στο αρμόδιο δικαστήριο».

Ο εκκαθαριστής θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να είναι «πρόσωπο με ειδική γνώση και πείρα σε θέματα ασφαλιστικών επιχειρήσεων και το δικαστήριο οφείλει να δικάσει την αίτηση μέσα σε πέντε ημέρες, αλλά και να εκδώσει την απόφασή του το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες».πηγή :insuranceworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: