Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Μέριμνα για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων πυροσβεστών

03-11-2010
Υπέρ της οριστικής επαγγελματικής αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών τάσσεται με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων.
Με την επιστολή αυτή η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. καλεί τον υπουργό να φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, μέχρι το τέλος του 2010, το σχέδιο νόμου για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή η πρόεδρος της Ενωσης κα Ιωάννα Μελάκη, 'με αφορμή την καταγγελία της σύμβασης των συμβασιούχων πυροσβεστών από 8μηνο σε 7μηνο, από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, που λήγει 31 Οκτωβρίου 2010, και η οποία στέλνει 4.500 εργάτες της πυρόσβεσης, στην ουρά των ταμείων ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., ζητά να ληφθεί μέριμνα οριστικής επαγγελματικής αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών'.
'Μέλημα της Πολιτείας', συνεχίζει, 'είναι η οριστική επαγγελματική αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών και όχι η εφεύρεση τεχνασμάτων, κάτι που δείχνει παραπλάνηση και αναξιοπιστία σε ανθρώπους που, όχι απλώς εργάζονται σε επιβαρυμένες περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά δίνουν ψυχή και σώμα για την προστασία των περιουσιών μας, εμάς των ίδιων αλλά και του περιβάλλοντος.
Η πρόσληψη άλλων πολιτών στην παρούσα δυσχερή οικονομική φάση της χώρας, θεωρείται ανεπίτρεπτη κοινωνική αδικία και εμπαιγμός για τους επί χρόνια υπηρετούντες συμβασιούχους, που συνεχώς διαχρονικά  η πολιτεία σε τους κρατούσε σε «ομηρεία» υποσχόμενη αποκατάσταση'.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. είχε και στο παρελθόν σταθεί στο πλευρό των συμβασιούχων πυροσβεστών, επί υπουργίας κ. Χρυσοχοΐδη, όπου είχε παρέμβει και εκθέσει το συμφέρον της Πολιτείας από την επαγγελματική αποκατάστασή τους και από οικονομικής απόψεως αλλά και από απόψεως εμπειρίας και γνώσης, αλλά και λόγω μείωσης της μόνιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος (λόγω συνταξιοδότησης πολλών πυροσβεστών). Είχε δε σταλεί στον τότε υπουργό αναλυτική κατάσταση κόστους για τους συμβασιούχους πυροσβέστες, που προέκυπτε ότι δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών (το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη ως πυροσβέστη αντιστοιχεί στο κόστος της μονιμοποίησης τεσσάρων εποχικών πυροσβεστών) πρόταση, η οποία μελετήθηκε και θεωρήθηκε ενδιαφέρουσα από τον τότε υπουργό'. 'Ως φορέας κοινωνικός', κλείνει η επιστολή, 'η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων είναι αδύνατον να μην συμπορευτεί με τους καταναλωτές συμβασιούχους πυροσβέστες, που αιτούν να παραμείνουν στην εργασία τους για να έχουν το δικαίωμα ως πολίτες αυτής της χώρας να κάνουν χρήση προϊόντων και υπηρεσιών της αγοράς και της ανθρώπινης διαβίωσης. Ο πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζει το «πρόβλημα» και πιστεύουμε ότι κι εσείς ως αρμόδιος υπουργός μιας ευαισθητοποιημένης κυβέρνησης και μιας κοινωνίας που ομόφωνα ζητεί και απαιτεί τη δικαίωση των πολιτών εκείνων που τους αξίζει όχι μόνο να υπολογίζονται ως η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά η μόνιμη δύναμη διά παντός καιρού να μην απαξιώσετε τους αγώνες διεκδίκησης της οριστικής επαγγελματικής αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών'.
ΠΗΓΗ  ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: