Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010


Δελτίο Τύπου από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων - Συμβασιούχοι Πυροσβέστες -

Κλιμάκιο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο αυτής κ. Γιώργο Παπαλά θα μεταβεί στις 4-11-2010 στην Αθήνα, προκειμένου αφενός μεν  να συμπαρασταθεί στην διαμαρτυρία των συμβασιούχων πυροσβεστών που έχει ανακοινώσει η ΠΟΣΔΥΠ, αφετέρου να λάβει μέρος  σε προγραμματισμένη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ.Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να πιέσει με τις θέσεις της , και να υπενθυμίσει στους εκπροσώπους της Πολιτικής  Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ηθική υποχρέωση της Κυβέρνησης για επαγγελματική αποκατάσταση των 5.4000 συμπολιτών μας που βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας δεκάδων ετών.

Και συγκεκριμένα θα αναφερθεί:
-Για  την μη υλοποίηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών.
-Για την μείωση της εργασίας τους με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από 8 μήνες σε 7 μήνες εργασίας για το έτος 2010.
- Για την μείωση των μισθών τους, με αποτέλεσμα ως πολίτες καταναλωτές να έχουν έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο , με υπερχρεώσεις σε πιστωτικά καταστήματα και σε τρίτους.
- Για την ασάφεια της κυβέρνησης που δεν εγγυάται την 8μηνη εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το έτος 2011 όπως ορίζεται από το Π.Δ. 124/2003 και Π.Δ. 121/2007.
-Για την  μη χορήγηση των ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας) καταπατώντας την Συλλογική Σύμβαση των συμβασιούχων πυροσβεστών.
-Για τις προηγούμενες προτάσεις της και παρεμβάσεις της στον απερχόμενο Υπουργό κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον εφησυχασμό της, ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους συμβασιούχους πυροσβέστες  με σχέδιο Νόμου για το 2010, και εφαρμογή το 2011.
   Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , είναι ο Φορέας που νομιμοποιείται να παρέμβει με την παρουσία της και με τις προτάσεις της στα αιτήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών καθότι   διαθέτει ολοχρονίς  Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας ,που συνδράμει στα εργασιακά καθήκοντα τους εργάτες της πυρόσβεσης, και δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων πυροσβεστών όπως οφείλει να καλέσει και την πολιτεία να  σταθεί " παλικαρίσια και έντιμα¨" έναντι στο  χρέος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: