Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Άμεση αναγκαιότητα ο διορισμός συνήγορου του πολίτη


Μέγεθος γραμματοσειράς
μεγένθυση γραμματοσειράς
Συντάκτης / NextDeal
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 10:00
"Σε μέρες δύσκολες για τον πολίτη, σε περίοδο οικονομικής ανέχειας, αλλά και παραβίασης των δικαιωμάτων του από παντού, η θέση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη παραμένει κενή" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ την οποία και παρουσιάζει ακολούθως το www.nextdeal.gr. "Μπορεί τυπικά να πει κανείς ότι τα καθήκοντα του εξυπηρετούνται από την βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά δεν αρκεί, καθότι και η αναπλήρωση έχει 3μηνο χρονοδιάγραμμα που τείνει να εξαντληθεί. Μπορεί τα έγγραφα του Συνηγόρου του πολίτη να μη μπορούν να προσβληθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά έχουν και κύρος και ισχύ ενώπιον Δημοσίων και Ιδιωτικών Φορέων που καλούνται να εφαρμόσουν την υπάρχουσα Νομοθεσία.

Συνεχίζοντας, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ συμπληρώνει πως "ως Φορέας που τηρεί σύνδεσμο με τον Συνήγορο του Πολίτη σε πολλά θέματα αλλά κυρίως σε θέματα μεταναστών και ρομάν, οφείλει να επισημάνει δημόσια την παρουσία δημιουργίας κενού, ο μη διορισμός νέου Συνηγόρου του Πολίτη, θέση που κατείχε ο κ. Καμίνης, πριν παραιτηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά και να καλέσει το αρμόδιο όργανο που έχει την ευθύνη γι' αυτήν την εκλογή και στην προκειμένη περίπτωση, αρμόδια είναι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως προστάζει το 'άρθρο 101Α του Συντάγματος, και στην συνέχεια το νεοεκλεγέν πρόσωπο (Συνήγορος του Πολίτη), να διορίσει τους 6 βοηθούς Συνηγόρους του Πολίτη, σύμφωνα με το Ν3094/2003. Η καθυστέρηση διορισμού Συνηγόρου του Πολίτη, θα σημαίνει απονομιμοποίηση των παρεμβάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής, πράγμα που αποδυναμώνει το "αποκούμπι " του πολίτη σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θεωρεί άμεση και αναγκαία την αποκατάσταση της ισορροπίας του θεσμού της Ανεξάρτητης Αρχής και κρίνει επιτακτική ανάγκη τον διορισμό "Συνηγόρου του πολίτη".

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: