Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Αντίθετες οι ασφαλιστικές σε τυχόν εισφορά στα συμβόλαια ζωής


Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής.
Τη στάση που θα κρατήσει η ασφαλιστική αγορά σχετικά με την εισφορά που σχεδιάζεται να επιβληθεί στα συμβόλαια ζωής προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Εγγυητικό κεφάλαιο Ζωής θα συζητήσουν αύριο οι εκπρόσωποι όλων των εταιρειών του κλάδου Ζωής σε συνεδρίασή τους στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Γ. Κώτσαλος καλείται να βρει κοινό πεδίο διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και εταιρειών σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και με δεδομένο για την αγορά του κλάδου Ζωής ότι το 2011 θα χαρακτηριστεί από σημαντικό αριθμό εξαγορών συμβολαίων.
Επιπλέον, σε αυτό το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην αγορά η εισφορά αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει και σε αυξήσεις ασφαλίστρων με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τα οικονομικά των εταιρειών.
Το θέμα δεν είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου πλησιάζει να γίνει σχεδόν καθημερινό θέμα αναφοράς στις συνεδριάσεις των εταιρειών του κλάδου ενώ είναι ήδη βασικό θέμα συζήτησης στα τελευταία διοικητικά συμβούλια της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Η συζήτηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον πρόεδρο του Εγγυητικού κ. Κλ. Παπανίκα δεν έχει καταλήξει ακόμη σχετικά με το που μπορεί να διαμορφωθεί το ύψος της εισφοράς στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση έχει ταχθεί εναντίον της λύσης που προκρίθηκε από την κυβέρνηση (εισφορά επί των ασφαλίστρων) αλλά διαφωνεί και με το ύψος της εισφοράς που υπολογίζεται ότι μπορεί να διαμορφωθεί μέχρι 1,5%, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Λευκής Βίβλου σε ότι αφορά τα εγγυητικά κεφάλαια ζωής σε όλη την Ευρώπη ορίζει οι εισφορές να βρίσκονται στο 0,2% επί των ασφαλίστρων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: