Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου Υπουργείο του Πολίτη

04-11-2010 : Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης .

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης, συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής και ο Yφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας.
Απευθυνόμενος προς το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Στο δικό μας Υπουργείο, με τη συνεχή παρακολούθηση και το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα, με βάση δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού μας,του κ. Παπανδρέου, ό,τι είχαμε να κάνουμε από την πλευρά μας, το έχουμε κάνει προς εσάς, τηρώντας όλες τις υποσχέσεις μας.
Η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στη διακυβερνητική διαβούλευση. Όποιες άλλες ρυθμίσεις χρειαστούν πάλι εδώ είμαστε για να δώσουμε τις λύσεις που μπορούμε. Έχουμε τη θέληση για να λύσουμε το θέμα, γιατί σεβόμαστε τη δική σας δουλειά, όπως σεβόμαστε και τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και τη μεγάλη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία. Προφανώς πρέπει να καλυφθούν τα κενά από τους ανθρώπους που έχουν γνώση, πείρα και συμμετοχή όλη αυτή την περίοδο, στη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει. Ακόμα και χθες στη συζήτηση που είχαμε με τους συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου, το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν το δικό σας.
Έχουμε παρουσιάσει τρία εναλλακτικά σενάρια για το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις δημοσιονομικές απαιτήσεις που χρειάζονται για την εφαρμογή και την υλοποίηση του νόμου. Για οτιδήποτε δεν μπορέσουμε να καλύψουμε σε αυτή τη φάση, η δική μας εισήγηση, και νομίζω ότι θα γίνει δεκτή, είναι ότι πάλι οι ανάγκες θα καλυφθούν και του χρόνου από εσάς.
Η θέση μας είναι απολύτως καθαρή και δεδομένη.»
Ακολούθως, απευθυνόμενος στο Προεδρείο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ ο Υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας επεσήμανε :
«Με συνέπεια στις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού, στην βάση των προκαταρτικών επεξεργασιών που ήδη είχαν προηγηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με σεβασμό στην αγωνία και τον αγώνα σας, ολοκληρώσαμε τη διατύπωση της νομοθετικής διάταξης που δημιουργεί τις προϋποθέσεις οριστικής και βιώσιμης λύσης στο θέμα της απασχόλησης σας. Λύση που είναι συμβατή με το πολιτικό, θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο που η παρούσα κυβέρνηση έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει με απόλυτη προσήλωση. Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη έχει ήδη αποσταλεί για διαβούλευση και συνεννόηση σε κυβερνητικό επίπεδο και θα εισαχθεί για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο το αμέσως προσεχές διάστημα. Η ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας και ψήφισης της σχετικής διάταξης θα θέσει τέλος σε μια μακρά περίοδο εργασιακής ανασφάλειας και δυσμενών εργασιακών συνθηκών για εσάς, αλλά παράλληλα θα ενισχύσει την στελέχωση και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο σε πρώτη φάση.

ΠΗΓΗ: 1emak-dason

Δεν υπάρχουν σχόλια: