Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Αναστολή των πλειστηριασμών νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 | 16:06

«Το πρόβλημα με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι μεγάλο και στην Κρήτη. Αν και δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία τα οποία να καταδεικνύουν με αριθμούς το μέγεθος του προβλήματος.»

Αυτό επισήμανε  η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, Ιωάννα Μελάκη, μιλώντας στο Flashnews.gr η οποία υποστήριξε πως,

«οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι για το νόμο 3869. Η Ένωση Καταναλωτών Χανίων είχε συνάντηση για το θέμα με τον υφυπουργό  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή του υπουργείου, όπου τους εκθέσαμε το πρόβλημα.»

Στο μεταξύ, το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές κατατέθηκε στη Βουλή χθες Πέμπτη.

Η πράξη προβλέπει την παράταση του «παγώματος» των πλειστηριασμών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η αναστολή έληγε στο τέλος του 2010 και στόχος της, είναι η διευκόλυνση των δανειοληπτών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δίδεται η δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αξιοποιώντας το σχετικό νόμο, να επιδιώξουν ολοκλήρωση των προσπαθειών για εξώδικη ρύθμιση των χρεών τους χωρίς χρονική πίεση και άγχος.
Πηγή: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: