Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Καταναλωτές Κρήτης: Προσοχή στα αποκριάτικα

Συντάκτης / NextDeal
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 09:25

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, εν όψει των εορτών των Απόκρεω με ανακοίνωσή της, η οποία και παρουσιάζεται αναλυτικά παρακάτω, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών όσο αφορά τις αγορές των προϊόντων που θα κάνουν.


Η ανακοίνωση της Ένωσης  Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων:
1) Κάνουμε από τώρα έρευνα αγοράς για τις αποκριάτικες στολές που θέλουμε να αγοράσουμε, συγκρίνουμε τιμές, δεν αποφασίζουμε την τελευταία στιγμή, και ούτε κάνουμε αγορές βιαστικά, διότι και αυτά που θέλουμε ίσως την τελευταία στιγμή δεν θα τα βρούμε και χρήματα παραπάνω ίσως δώσουμε.


2) ΄Εχουμε παρατηρήσει ότι τις ημέρες των Απόκρεω στην πόλη μας εμφανίζονται καταστήματα που πωλούν είδη των ημερών, εκεί συστήνουμε στους καταναλωτές να παίρνουν την απόδειξη πληρωμής του είδους ιδιαίτερα εάν ενοικιάζουν την ενδυμασία, διότι τα καταστήματα αυτά λειτουργούν  ευκαιριακά και χωρίς απόδειξη μπορούν να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν έρθει η ώρα επιστροφής της στολής. Ενδέχεται να τους ζητηθούν πλέον χρήματα των συμφωνηθέντων.


3) Ο Αυτοσχεδιασμός και η φαντασία μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να σχεδιάσουμε, αλλά και ακόμα να κατασκευάσουμε αποκριάτικες στολές και διάφορα άλλα εξαρτήματα τόσο για μας αλλά και για τα παιδιά μας και εμάς θα βοηθήσει η χαρά της δημιουργίας, αλλά και θα βοηθήσουμε στον οικονομικό  μας προϋπολογισμό αποφεύγοντας έξτρα έξοδα.  Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους που γίνονται αποκριάτικα πάρτι δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.

4) Για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών πρέπει να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα:
Ενδύματα για παιδιά μέχρι 7 ετών (ύψος 1,34μ) δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.
 • Ενδύματα για παιδιά μεταξύ 7 και 14 ετών δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού μακρύτερα των 7,5 cm ή κορδόνια περίσφιξης με ελεύθερες άκρες. Τα κορδόνια (λειτουργικά ή διακοσμητικά), στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού, δεν πρέπει να είναι ελαστικά, εκτός από τις τιράντες ώμων και τα κορδόνια, που δένουν, στο πίσω μέρος του λαιμού.
 • Τα παιδικά ενδύματα δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης με ελεύθερες άκρες μακρύτερα των 14cm στην περιοχή του θώρακα και της μέσης.
 • Τα παιδικά ενδύματα που είναι σχεδιασμένα να δένουν στο πίσω μέρος του λαιμού δεν πρέπει να φέρουν ελεύθερες άκρες στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.
 • Τα παιδικά ενδύματα που είναι σχεδιασμένα να δένουν στο μπροστινό μέρος, δεν πρέπει να φέρουν δεμένες ζώνες ή φαρδιές λωρίδες, σαν ζώνες (πάχους 3cm και άνω), μακρύτερες των 36cm σε μήκος μετρημένες όταν είναι λυτές και από το σημείο, που αυτές δένονται.
 • Κορδόνια ή κορδόνια περίσφιξης σε παιδικά ενδύματα δεν πρέπει να κρέμονται κάτω από το μανίκι ή το στρίφωμα του ενδύματος.
 • Κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά και διακοσμητικά κορδόνια στο κάτω μέρος του στριφώματος σε μακριού μήκους παντελόνια θα πρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό του ενδύματος.
 • Στην περιοχή των μηρών, τα παιδικά ενδύματα επιτρέπεται να έχουν μόνο εσωτερικά κορδόνια. Δεν επιτρέπεται να κρέμεται εξωτερικά κορδόνι κάτω από χαμηλότερη άκρη του ενδύματος, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν τα παιδιά σε πόρτες σχολικών λεωφορείων ή σε άλλα κινούμενα αντικείμενα.
 • Ενδύματα με μακριά μανίκια για παιδιά ηλικίας 0-14 ετών δεν επιτρέπεται να έχουν κορδόνια, που να προεξέχουν από το κάτω άκρο του μανικιού.
5) Τι πρέπει να προσέχουμε για τα αποκριάτικα σπρέι
 • Το δοχείο να μην εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου.
 • Να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50 C
 • Να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά την χρήση.
 • Να επιλέγουμε προϊόντα που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης στην Ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης στην αγορά
 • Να διαβάζουμε προσεκτικά και να ακολουθούμε  τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης πριν από τη χρήση τους
 • Να μη ψεκάζουμε απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες στην υγεία μας
 • Να αποφεύγουμε να καπνίζουμε συγχρόνως με τη χρήση του προϊόντος
 • Να τα φυλάσσομε μακριά από παιδιά μικρής ηλικίας

6) Για τα παιδικά αθυρμάτων – καψύλλια -, οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης τους και να αποφεύγουν να τα αγοράζουν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από παιδιά μικρής ηλικίας.

7)
Θα πρέπει να προτιμούμε όταν κατεβαίνουμε στην αγορά για ψώνια να μην είμαστε μόνοι μας κρατώντας αρκετά χρήματα στην τσάντα μας, διότι μπορεί κάποιος μεταμφιεσμένος να μας κάνει αρπαγή της τσάντας και εμείς να μην μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά του.


8) Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές ότι δεν δεχόμαστε στο σπίτι μας λόγω των Απόκρεω μεταμφιεσμένους αγνώστους επισκέπτες, καλό είναι για την ασφάλεια μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί προπάντων εάν είμαστε υπερήλικες.
Οι μέρες των Απόκρεω είναι μέρες λαμπερές χαρύμενες, είναι μέρες γιορτινές, ας φροντίσουμε να τις περάσουμε όμορφα χωρίς  δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τέλος, η  Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ είναι στην διάθεση του πολίτη –καταναλωτή, για ενημέρωση-καταγγελία στα τηλ. 28210 92666 και 2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: