Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι καταναλωτές Χανίων συναντούν τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Συντάκτης / NextDeal
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 09:29

Σε θερμό κλίμα κινήθηκε η συνάντηση μελών του Δ.Σ της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη. Σκοπός της συνάντησης σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων ήταν αναγνωριστικός.

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
"Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ της είχε στην ατζέντα της αρκετά θέματα για τους καταναλωτές που άπτονται θεσμικά, στο ρόλο των Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ μπήκε στην διαδικασία δια της Προέδρου της κ. Ιωάννας Μελάκη, να ενημερώσει τον Αντιπεριφεριάρχη για τις κοινωνικές δομές που υπηρετεί η ΄Ενωση, αλλά προπάντων την στήριξη και την συνδρομή που παρέχει στους καταναλωτές σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης σχετ. με το Νόμο 3869/2010 "υπερχρεωμένα νοικοκυριά".


Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ δια της πρόεδρου της αλλά και των παρόντων μελών του Δ.Σ ζήτησε την στήριξη της Αντιπεριφέρειας σε αρκετά θέματα για την προστασία των καταναλωτών με βασικό την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της ακρίβειας και αισχροκέρδειας, με ελέγχους που αφορούν την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων και γενικά των προϊόντων και ακόμα ζήτησε των δειγματισμών τροφίμων και πόσιμων νερών και τα αποτελέσματα να βγαίνουν στην δημοσιότητα.
Ζητήθηκε να συμμετέχει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας και σε Επιτροπές της Αντπεριφέρειας που παίρνονται αποφάσεις για τους καταναλωτές.
Ζητήθηκε η στήριξη της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, όσο αφορά στην προσπάθεια της σε δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για την απόκτηση καταναλωτικής και οικονομοδιαχειριστικής συνείδησης.
Επίσης παραδόθηκε κείμενο προτάσεων συνεργασίας, αλλά και δράσεων της Αντιπεριφέρειας που θεσμικά οφείλει να ενεργοποιήσει για την προστασία των Καταναλωτών.
Στην συνάντηση παρέστη και ο Σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας σε θέματα Ανάπτυξης κ. Καρεφυλλάκης,ο οποίος ταυτιζόμενος με τον Αντιπεριφεριάρχη υποσχέθηκαν στήριξη των προσπαθειών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ σε όλα τα επίπεδα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να προστατευτούν.
Τέλος και οι δύο φορείς αντάλλαξαν υπόσχεση συνεργασίας και συμπόρευσης για την προστασία των καταναλωτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: