Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Το ρεκόρ του Euribor, εκτοξεύει τα επιτόκια επιχειρήσεων, νοικοκυριών

Ακριβαίνει το κόστος του χρήματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς τις τελευταίες μέρες το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor τρίμήνου με το οποίο είναι συνδεδεμένα τα περισσότερα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, έχει φτάσει το 1,087%.

Μάλιστα οι αγορές και η εξέλιξη του Euribor, δείχνουν να προεξοφλούν μια αύξηση και του βασικού του επιτοκίου της ΕΚΤ προς το τέλος του χρόνου, εξέλιξη που θα συμπαρασύρει σε νέες αυξήσεις τα επιτόκια και των εμπορικών τραπεζών.

Ήδη από την 1η Φεβρουαρίου πολλές τράπεζες ανάκοίνωσαν  την άνοδο των επιτοκίων. Συγκεκριμένα η Eurobank, προχώρησε από τη Δευτέρα σε αναπροσαρμογή 0,50 της μονάδας των επιτοκίων και επαγγελματιών. Ταυτόχρονα, αυξάνονται τα επιτόκια καταθέσεων του λογαριασμού όψεως επαγγελματιών.  Η ανακοίνωση της τράπεζας αποδίδει την κίνηση αυτή στη συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους του χρήματος και στο ότι διατηρείται η περιορισμένη ρευστότητα στην ελληνική αγορά.

Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει μικρές αναπροσαρμογές στα επιτόκια της Ελληνικής τράπεζας της τάξης του 0,07 της μονάδας, οι οποίες όμως αφορούν όλες τις βασικές κατηγορίες χορηγήσεων.

Ν.Φιλιππίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: