Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Συμβουλές τις Ε.Π.Κ.ΧΑΝ εν όψει των εορτών των Απόκρεω "

Η Ενωση.Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων, εν όψει των εορτών των Απόκρεω,  εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, όσο αφορά τις αγορές των προϊόντων, που κατ έθιμο θα κάνουν,στα εξής:
1)Κάνουμε από τώρα έρευνα αγοράς για τις αποκριάτικες στολές που θέλουμε να αγοράσουμε συγκρίνουμε τιμές, δεν αποφασίζουμε την τελευταία στιγμή, και ούτε κάνουμε αγορές βιαστικά, διότι και αυτά που θέλουμε ίσως την τελευταία στιγμή δεν θα τα βρούμε και χρήματα παραπάνω.ίσως δώσουμε.
2)΄Εχουμε  παρατηρήσει ότι τις ημέρες των Απόκρεω ,στην πόλη μας εμφανίζονται καταστήματα που πωλούν  είδη των ημερών, εκεί συστήνουμε στους καταναλωτές να παίρνουν την απόδειξη πληρωμής του είδους, ιδιαίτερα εάν ενοικιάζουν την ενδυμασία, διότι τα καταστήματα αυτά λειτουργούν  ευκαιριακά,  και χωρίς απόδειξη μπορούν να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν έρθει η ώρα επιστροφής της στολής.Ενδέχεται  να τους ζητηθούν πλέον χρήματα των συμφωνηθέντων.
3))Ο Αυτοσχεδιασμός και η φαντασία  μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να σχεδιάσουμε, αλλά και ακόμα να κατασκευάσουμε αποκριάτικες στολές και διάφορα άλλα εξαρτήματα  τόσο για μας , αλλά και για τα παιδιά μας, και εμάς θα βοηθήσει η χαρά  της δημιουργίας, αλλά και  θα βοηθήσουμε στον οικονομικό  μας προϋπολογισμό αποφεύγοντας έξτρα έξοδα.  
4) Τι πρέπει να προσέχουμε για τα αποκριάτικα σπρέι
 -Το δοχείο να μην εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου .
-Να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50 C
-Να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά την χρήση.
-Να επιλέγουμε προϊόντα που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης στην Ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης στην αγορά
-Να διαβάζουμε προσεκτικά και να ακολουθούμε  τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης πριν από τη χρήση τους
-Να μη ψεκάζουμε απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες στην υγεία μας
-Να αποφεύγουμε  να καπνίζουμε  συγχρόνως  με τη χρήση του προϊόντος
-Να τα φυλάσσομε μακριά από παιδιά μικρής ηλικίας

5)Για τα παιδικά αθυρμάτων – καψύλλια -, οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης τους και να αποφεύγουν να τα αγοράζουν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από παιδιά μικρής ηλικίας.
6) Θα πρέπει να προτιμούμε όταν κατεβαίνουμε στην αγορά για ψώνια, να μην είμαστε μόνοι μας ,κρατώντας αρκετά χρήματα  στην τσάντα μας, διότι μπορεί κάποιος μεταμφιεσμένος να μας κάνει αρπαγή της τσάντας και εμείς να μην μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά του.
7) Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές, ότι δεν δεχόμαστε στο σπίτι μας λόγω των Απόκρεω μεταμφιεσμένους αγνώστους επισκέπτες, καλό είναι για την ασφάλεια μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί  προπάντων εάν είμαστε υπερήλικες.
 Οι μέρες των Απόκρεω είναι  μέρες λαμπερές χαρύμενες, είναι μέρες γιορτινές , ας φροντίσουμε να τις περάσουμε όμορφα χωρίς   δυσάρεστες εκπλήξεις .
Τέλος η  Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, είναι στην διάθεση του πολίτη –καταναλωτή, για ενημέρωση-καταγγελία   στα τηλ.28210 92666 και 2821092306
                                         
                                                        Η   Πρόεδρος της   Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
                                                                   Ιωάννα    ΜελάκηΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: