Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Καταδίκη εισπρακτικής εταιρείας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Απόφαση-σταθμός του Εφετείου Αθηνών

«Πυξίδα» για τους δανειολήπτες και τους κάτοχους πιστωτικών καρτών που δέχονται συνεχείς ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες αποτελεί πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καταδίκασε εισπρακτική εταιρεία να πληρώσει αποζημίωση σε οφειλέτη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Δεκάδες καταναλωτές μετά την απόφαση του εφετείου που δικαίωσε τον οφειλέτη, προσφεύγουν τώρα στα δικαστήρια σε βάρος εισπρακτικών εταιρειών για να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Το δικαστήριο με την απόφαση-σταθμό που εξέδωσε επιδίκασε σε οφειλέτη αποζημίωση λογά ηθικής βλάβης υποχρεώνοντας την τράπεζα και την εισπρακτική εταιρεία να του πληρώσουν συνολικά περίπου έξι χλιδές ευρώ.

Το εφετείο έκρινε ότι η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων του οφειλέτη ερήμην του από την τράπεζα στην εισπρακτική συνιστά παραβίαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Μετά από αυτή την απόφαση τώρα και άλλοι καταναλωτές διεκδικούν αποζημίωση, ενώ η ηττημένη εισπρακτική έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να ανατρέψει το δικαστικό αποτέλεσμα με αναίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: