Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

"Η ανάγκη της Κυβέρνησης για ρευστό δημιούργησε την "ταφόπλακα" για τους μικρομεσαίους: περαίωση......

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, την απόφαση της Κυβέρνησης για την περαίωση , την χαρακτηρίζει σαν αναγκαία κίνηση και θετικό μέτρο , προφανώς για να μαζέψει χρήματα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ,μέσα από την οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται και από την άλλη εξαρχής ...  

προβληματική, πρόχειρη και κοινωνικά άδικη για τους πολίτες, που έτσι στο ξαφνικό έλαβαν σημειώματα για περαίωση, πολίτες που κάποιοι από αυτούς δεν είχε καταγραφεί ποτέ καμία φορολογική παράβαση και όλα τα χρόνια υπήρξαν συνεπέστατοι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις .
'Όλοι γνωρίζουμε την προσπάθεια του Πρωθυπουργού αλλά και της Κυβέρνησής του, να ανταποκριθεί στο ύψος των εκτάκτων αναγκών που αντιμετωπίζει η Χώρα, γνώστες ακόμα είμαστε της αδυναμίας των Φορολογικών Αρχών να ανταποκριθούν στις εισπράξεις των χρωστούμενων φόρων και του Φ.Π.Α.


Εδώ καταλογίζουμε την πλήρη αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στο έργο της, και την χρεώνουμε ότι διαλέγει τις εύκολες λύσεις που είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων με τραγική συνέπεια, να πέφτει όλο το βάρος της φορολογικής επιβάρυνσης στους ασθενέστερα οικονομικά πολίτες, (ανέργους, μισθωτούς , χαμηλοσυνταξιούχους)

Με την εφαρμογή του Νόμου, για την περαίωση και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,η Κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει για το κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 και μέχρι το τέλος της προθεσμίας της περαίωσης τέλος του 2010, ένα σημαντικό ποσό που θα της δώσει την ζητούμενη οικονομική ανάσα.

Η αλήθεια είναι ότι η πολιτεία είχε τα μέσα να προβεί στα μέτρα καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής, αλλά δεν το έκαμε, και ο Νόμος της περαίωσης μας δείχνει ότι σε κάποιους συνεχίζει να "χαϊδεύει τα αυτιά " πιάνει μονάχα τους μικρούς και μικρομεσαίους ,που κάποιοι από αυτούς τους βρίσκει με "λουκέτο" στις επιχειρήσεις τους.

Αρνητική εικόνα ή μη τι άλλο πρόχειρη κίνηση, ήταν η δημιουργία προβληματισμού στους πολίτες που δεν είχαν φορολογική υποχρέωση να δεχτούν τα σημειώματα της περαίωσης αλλά και χάσιμο εργατοωρών των φορολογικών υπαλλήλων να ασχολούνται με διευκρινιστικές απαντήσεις.

Γνωστή σε όλους μας άλλωστε είναι ,η προσφυγή των φοροτεχνικών στο Στ Ε για την περαίωση, οποίοι στην αίτηση τους ζητούν την ακύρωση της διάταξης του Ν.3888/2010 που προβλέπει την περαίωση ,καθώς περιλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και όχι όλους, κάτι που απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας.

Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνικός τομέας, που σκοπό και στόχο έχει να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών, οφείλει να ενημερώσει τους ΄Ελληνες φορολογουμένους ότι ενώ η Κυβέρνηση καλεί για περαίωση βασιζόμενη στο Νόμο 3888/2010, υπάρχει το άρθρο 9 αυτού "ευαίσθητο σημείο" που χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής καθώς βάσει αυτού παρέχετε η δυνατότητα στις ΔΟΥ να επαναλέγχουν τις περιπτώσεις στο μέλλον που προκύψουν κάποιες "υπόνοιες " εις βάρος των φορολογουμένων. Επομένως δεν μιλάμε για Νόμο περαίωσης, αλλά για κάλεσμα των πολιτών να πληρώσουν καθυστερούμενες οφειλές προς στην πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: