Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΕΕΤΤ: Διαφάνεια στις χρεώσεις των δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιών

ΕΕΤΤ: Διαφάνεια στις χρεώσεις των δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιώνΜετά από δημόσια διαβούλευση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε την έκδοση Kανονισμού για τον καθορισμό του Ελάχιστου Επιπέδου Αναλυτικής Χρέωσης (Ε.Ε.Α.Χ.) όλων των δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιών. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι να μπορούν οι συνδρομητές να λαμβάνουν στον λογαριασμό τους βασικές πληροφορίες που θα τους επιτρέπουν να επαληθεύουν με απόλυτη διαφάνεια και να ελέγχουν τη χρέωσή τους για τη χρήση του δημόσιου τηλεφωνικού δικτύου.
Το Ελάχιστο Επίπεδο Αναλυτικής Χρέωσης (Ε.Ε.Α.Χ) θα παρέχεται δωρεάν από τους παρόχους και μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

- Συγκεντρωτικά στοιχεία για υπηρεσίες όπως κλήσεις, γραπτά μηνύματα, εικονομηνύματα, μεταφορά δεδομένων, καθώς επίσης κατηγοριοποίηση ανά κατηγορία κλήσεων (π.χ. αστικές, υπεραστικές, προς κινητά, υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης) και ανά δίκτυο (π.χ. κλήσεις εντός δικτύου κινητής, εκτός δικτύου κινητής).

- Τη συνολική πραγματική διάρκεια των κλήσεων των συνδρομητών και τη συνολική τιμολογηθείσα διάρκεια. Η τιμολογηθείσα διάρκεια συνήθως είναι διαφορετική από την πραγματική διάρκεια γιατί εξαρτάται από τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης και το βήμα χρέωσης της υπηρεσίας που λαμβάνει ο συνδρομητής.

- Ενημέρωση για οποιαδήποτε μεταβολή σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά χρέωσης της σύνδεσης του συνδρομητή (π.χ. βήμα χρέωσης, ελάχιστος χρόνος χρέωσης, χρέωση κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων) που επήλθε κατά τη διάρκεια της τιμολογιακής περιόδου του συγκεκριμένου λογαριασμού. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο λογαριασμό, σε ευδιάκριτο σημείο, των τιμών πριν και μετά τη μεταβολή καθώς και ο ακριβής χρόνος στον οποίο επήλθε η μεταβολή αυτή.


Μετά από αίτημα των συνδρομητών, οι πάροχοι υποχρεούνται να παρέχουν δωρεάν εμπλουτισμένο Ε.Ε.Α.Χ., το οποίο περιλαμβάνει περισσότερη ανάλυση για συγκεκριμένες χρεώσεις. Ειδικότερα, για τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης(ΥΠΠ) περιέχει πληροφορίες όπως:

- Ανάλυση όλων των χρεώσεων για τις ΥΠΠ, ανεξαρτήτως ύψους, σε ξεχωριστό τμήμα του λογαριασμού.

- Υποχρεωτική αναφορά του διακριτικού τίτλου του παρόχου ΥΠΠ ή, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι γνωστός, του παρόχου που έχει εκχωρηθεί πρωτογενώς ο αριθμός, μέσω του οποίου παρέχονται οι ΥΠΠ.

- Ανάλυση για χρεώσιμα εισερχόμενα γραπτά μηνύματα ΥΠΠ.

Επισημαίνεται ότι οι πάροχοι οφείλουν μέσα σε διάστημα 6 μηνών από τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να ξεκινήσουν τη δωρεάν αποστολή του Ε.Ε.Α.Χ. σε όλους τους συνδρομητές.

Εάν οι συνδρομητές δεν επιθυμούν να λαμβάνουν το Ε.Ε.Α.Χ., πρέπει να το δηλώσουν ρητά στον πάροχό τους, ενώ μπορούν να αιτηθούν την παροχή του Ε.Ε.Α.Χ. (ή και του εμπλουτισμένου Ε.Ε.Α.Χ.) σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο Κανονισμός θα είναι άμεσα διαθέσιμος στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ www.eett.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: