Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταίες εξελίξεις για Όμιλο ΑΣΠΙΣ-Π. Ψωμιάδη λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2010

Μέγεθος γραμματοσειράς
  μεγένθυση γραμματοσειράς
Συντάκτης / NextDeal
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 10:31
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.nextdeal.gr λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο αρνητικός απόηχος του κλεισίματος Ομίλου ΑΣΠΙΣ έχει προκαλέσει «ασφυξία» στην ασφαλιστική αγορά. Έχουν επηρεαστεί τα πάντα: Παραγωγή, εισπραξιμότητα, δίκτυα διαμεσολαβούντων, φήμη αγοράς, αξιοπιστία θεσμικών οργάνων. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα επιγραμματικά πληροφορούμεθα ότι:

1.    Οι συζητήσεις με τα μεγάλα νοσοκομεία είναι σ’ ένα καλό δρόμο πριν εξοφληθούν υποχρεώσεις της ΑΣΠΙΔΟΣ που άμεσα και έμμεσα βοηθούν να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους οι ασφαλισμένοι. Το ζητούμενο είναι να γίνει έκπτωση της τάξεως του 50%.

2.    Ο επόπτης κ. Ι. Παντελίδης κοινοποίησε στις ασφαλιστικές εταιρείες ότι επιθυμεί να ενημερώσει κάθε μια ξεχωριστά για τα στοιχεία περιουσίας που διατίθεται να παραχωρήσει έναντι υποχρεώσεων ανάληψης συμβολαίων πελατών. Όσοι ενδιαφέρθηκαν ενημερώθηκαν-μικρές και μεγάλες εταιρείες. Ακόμα και κάποιοι «διστακτικοί» που αμφέβαλλαν το 2009 και άλλαξαν γνώμη. Σήμερα φαίνονται καλύτερα και οι λάθος κινήσεις της ΕΠΕΙΑ που έπρεπε να προχωρήσει από το 2008 σε τέτοιες διαπραγματεύσεις πριν χάσουν την αξία τους περιουσιακά στοιχεία του ομίλου.

3.    Στην Κύπρο υπάρχουν δυσκολίες διαδικασιών που εντείνονται με τη συμπεριφορά κάποιων «αόρατων» κύκλων αγνώστων συμφερόντων της εκεί οικονομίας.

4.    Οι Σουηδοί «κινήθηκαν» πιο οργανωμένα και διέσωσαν περισσότερα συμφέροντα.

5.  
 Οι εργαζόμενοι (πλην Δ/ντών) εισέπραξαν ως τώρα το 72,5% των απαιτήσεών τους και διεκδικούν τα υπόλοιπα. Αναμένεται να εγερθούν διεκδικήσεις αμοιβών και από ανώτερα στελέχη.

6.    Οι νόμοι περί ΕΠΕΙΑ και ΤτΕ δείχνουν ότι υπάρχουν κάποια χρήματα στην εποπτεία από τις εισφορές των εταιρειών.

7.    
Ο Παύλος Ψωμιάδης ζήτησε αποφυλάκιση

8.    Ο Ι. Παντελίδης τέλος Ιανουαρίου παραδίδει τα καθήκοντά του στην ΤτΕλλάδος και εύχεται να βρεθεί ανάδοχος πριν παραδώσει…

9.    Οι ασφαλιστές αγωνιούν μήπως γίνουν λάθος χειρισμοί στο νέο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής και προκύψει μια δεύτερη «μικρή τρύπα», ανάλογη του Επικουρικού.

10.    Υπάρχουν διαφωνίες για νέο δανεισμό του Επικουρικού, «δυσφορίες» για τις εταιρείες που «παρανόμως» απέκτησαν χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτων ΑΣΠΙΔΟΣ και «αηδία» για την «ατιμωρησία» εταιρειών χαμηλού ασφαλίστρου και μεγάλης προμήθειας καθώς και για ασφαλιστές-μεταφορείς χαρτοφυλακίων που διπλοπληρώνονται σε βάρος εταιρειών και συναδέλφων. Ούτε «ασφαλιστές» ούτε «πελάτες» «πλήρωσαν» τις επιλογές τους. Ό,τι και να γίνει κάποιοι «βολεύτηκαν»!

11.  
 Ετοιμάζονται διαμαρτυρίες «έντονες» εταιρειών που πληρώνουν αυθημερόν πχ η INTERAMERICAN και κάθε τόσο καλούνται να πληρώνουν τις απάτες ή λάθος επιλογές «τρίτων» αφερέγγυων…

12.  
 Ο ασφαλιστικός κλάδος αισθάνεται «έντονα» τις πιέσεις της κακής εποπτείας, τις πιέσεις των εισφορών για Ταμεία, Επικουρικά, Φόρους ασφαλίστρων κλπ.

Ευάγγελος Γ. Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: