Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ο Άρειος Πάγος δικαίωσε ξενοδοχειακή εταιρεία (Πλατανιά του Νομού Χανίων της Κρήτης),

Ζητήστε τα χρήματά σας πίσω για ελαττωματικά προϊόντα

Ζητήστε τα χρήματά σας πίσω για ελαττωματικά προϊόνταΑπόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει τους καταναλωτές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση εταιρείας που ζητούσε να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που την υποχρέωνε να επιστρέψει σε ξενοδοχειακή εταιρεία τα χρήματα που είχε καταβάλει για την πώληση ελαττωματικών μηχανημάτων ήχου και εικόνας.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε ξενοδοχειακή εταιρεία (Πλατανιά του Νομού Χανίων της Κρήτης), η οποία επέστρεψε τον τεχνικό εξοπλισμό που είχε αγοράσει για την επάνδρωση του συνεδριακού κέντρου που υπάρχει εντός των εγκαταστάσεων της. Ο εξοπλισμός αποτελείτο από μικροφωνικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, τηλεόραση, βίντεο, ειδικές φωτιστικές εγκαταστάσεις κ.λπ. Ο εξοπλισμός επιστράφηκε επειδή ήταν ελαττωματικώς και εκτός των προδιαγραφών που είχαν συμφωνηθεί.

Αναλυτικότερα, το Φεβρουάριο του 2002 ξενοδοχειακή εταιρεία σύναψε σύμβαση ύψους 68.828 ευρώ με εταιρεία προκειμένου να επανδρωθεί το συνεδριακό της κέντρο με οπτικοηχητικά συστήματα. Τα μηχανήματα εγκαταστάθηκαν αλλά όταν έφτασε η στιγμή ελέγχου λειτουργίας τους διαπιστώθηκε ότι τα μηχανήματα δεν τηρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν συμφωνηθεί, ενώ άλλα ήταν ελαττωματικά. Δηλαδή, τα ηχεία ήταν μικρής ισχύος, οι ενισχυτές και οι μείκτες ήχου ήταν χαμηλής ποιότητας με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο ήχος, ενώ οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις που είχαν τοποθετηθεί δεν κάλυπταν τις ανάγκες της συνεδριακής αίθουσας. Ακόμη, σε μία τηλεόραση 84 ιντσών υπήρχαν στην οθόνη της χαρακώσεις και γρατζουνιές.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία πραγματοποίησε «αντιστροφή πώλησης» δηλαδή επέστρεψε τον τεχνικό εξοπλισμό και πήρε τα χρήματα που είχε κατέβαλε. Επιπρόσθετα, έλαβε και τα χρήματα που κατέβαλε για την επιστροφή των εμπορευμάτων.

Το Εφετείο αλλά και ο Άρειος Πάγο δικαίωσαν την ξενοδοχειακή εταιρεία.
Πηγή¨Νεwbest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: