Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ερώτηση Όλγας Κεφαλογιάννη για τον ΒΟΑΚ
Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη συνεχιζόμενη απραξία της Κυβέρνησης ως προς την προώθηση των απαιτούμενων έργων εκσυγχρονισμού του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος καλείται να απαντήσει για το τι ακριβώς συμβαίνει με την εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», η οποία ακόμα δεν έχει ιδρυθεί, ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και αν υπάρχει, πότε θα μπει σε εφαρμογή και θα ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

"Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις και τις με κάθε ευκαιρία αισιόδοξες δηλώσεις των αρμοδίων Κυβερνητικών στελεχών και Βουλευτών, κυρίως δε, παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν έχει επιτευχθεί η παραμικρή πρόοδος στο μεγάλο ζήτημα της Κρήτης, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, συνολικά εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, τριάντα ένας συμπολίτες μας έχουν τραυματιστεί και δεκάδες είναι τα ατυχήματα υλικών ζημιών που προκαλούνται στον ΒΟΑΚ, ο οποίος αποτελεί στο μεγαλύτερο τμήμα του ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο δρόμο.

Από το 2009 μέχρι σήμερα σταμάτησε κάθε διαδικασία βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, ο οποίος διασχίζει το βόρειο τμήμα της Κρήτης συνδέοντας όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού από τη Σητεία Λασιθίου έως της Κίσσαμο Χανίων και χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες για τις μετακινήσεις τους.

Ακόμα και η εξαγγελία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, περί ίδρυσης της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης παραμένει στα χαρτιά και στα λόγια. 
Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως προς την κατεύθυνση υλοποίησης των Κυβερνητικών δεσμεύσεων και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης παραμένει το μοναδικός τμήμα του Εθνικού Οδικού δικτύου της Ελλάδας, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται συνολικά αν και αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο υποδομής, το οποίο έχει ανάγκη η Κρήτη.

Επειδή η διαμόρφωση ασφαλούς οδικού δικτύου στην Κρήτη είναι δίκαια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Τι ακριβώς συμβαίνει με την εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και αν υπάρχει, πότε θα μπει σε εφαρμογή και θα ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: