Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ
 ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.
ANGELOPOYLOS4_F11910.jpg
O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος και η Διοικητική Επιτροπή καλούν την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη να αναστείλει όλους τους πλειστηριασμούς ακινήτων, τόσο αυτούς που αφορούν τους επιχειρηματίες, όσο και αυτούς που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Με κατεπείγουσα επιστολή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου απευθυνόμενος προς την αρμόδια Υπουργό, ζητά την άμεση παράταση αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων μέχρι τις 31-12-2010, ώστε να ψηφιστούν οι νόμοι που έχουν καθυστερήσει σημαντικά και που ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς τις Τράπεζες.
Η παράταση αναστολής των πλειστηριασμών κρίνεται απαραίτητη τονίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος, μέχρι να ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις οφειλών μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και ο νόμος που αναφέρεται  στην «ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».
Στο καινούργιο «αφιλόξενο» οικονομικά περιβάλλον που εγκαθιδρύεται στην χώρα μας, όπου οι δανειακές επιβαρύνσεις ορθώνονται «βουνό» σε σχέση και με την καθολική μείωση του εισοδήματος, η παράταση των πλειστηριασμών είναι το έσχατο μέτρο ώστε  να ανασυνταχθεί  μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού  κόσμου αλλά και των καταναλωτών, που η αγοραστική τους δύναμη είναι πλέον οριακή.
Η επιβίωση πολλών επιχειρήσεων «κρέμεται από μια κλωστή».
Πρέπει να στηριχθεί ή λειτουργία της αγοράς με κάθε τρόπο γιατί είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη, την δημοσιονομική ανάκαμψη μέσω των φόρων και την απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: