Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών καταγγέλλει εκφοβισμό δανειοληπτών

Χανιά

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 | 20:05
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών καταγγέλλει εκφοβισμό δανειοληπτών
Πήγε για ρύθμιση χρεών και βρέθηκε να έχει υπογράψει νέα δανειοδότηση. Το περιστατικό έλαβε χώρα  σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών νομού Χανίων όταν έγκυος δανειολήπτρια επισκέφθηκε υποκατάστημα της Τράπεζας Eurobank  Χανίων για να καταθέσει αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών  του Ν.3869/2010 και περιέργως  βρέθηκε μετά από ψυχολικές πιέσεις και  εκφοβισμό να έχει υπογράψει νέα δανειοδότηση.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο flashnews.gr η πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ κ. Ιωάννα Μελάκη " η δανειολήπτρια επισκέφθηκε την ένωση φοβισμένη οτι θα πτωχεύση ενώ είχε υπογράψει και ένα νέο δανεισμό με αποτέλεσμα να ξεφύγει από το σχεδιασμό που είχε κάνει."
Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων  οτι ". Βεβαίως η δανειολήπτρια ήταν ενήλικος πολίτης ,αλλά δεν παύει να υπήρξε με την ευαισθητοποίηση της κύησης της αδύναμος πολίτης και επί πλέον φοβισμένη πολίτης από τις συνέπειες του ληξιπρόθεσμου χρέους της, που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει. Επαυτού, και συνέχεια της καταγγελίας, καλούμε την Τράπεζα να σταματήσει τους εκφοβισμούς, αποτρέποντας   τους καταναλωτές να ενταχθούν στον Νόμο " Κατσέλη" , ρυθμίζοντας τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους ,λέγοντας τους ψευδώς " ότι οδηγούνται στην πτώχευση" ενώ είναι εις γνώση της, ότι βάσει του άρθρου 1 παρ.1 του Ν.3869/2010, στις ρυθμίσεις του Νόμου, υπάγονται οι δανειολήπτες φυσικά πρόσωπα, που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα και έχουν περιέλθει, χωρίς δόλο, σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών. Επισημαίνουμε δε και εφιστούμε την προσοχή των δανειοληπτών, να μη πέφτουν στην "παγίδα" νέου δανεισμού , υπογράφοντας αψυχολόγητα νέες συμβάσεις δανείων, με όρους , αδιευκρίνιστους που μπορεί να ενέχουν καταχρηστικότητα, θα πρέπει να εμμένουν στις προτάσεις του σχεδίου  ρύθμισης οφειλών,  απέναντι στους  πιστωτές τους, και πάντα να ενημερώνουν τον συνδράμων φορέα ,΄Ένωση Καταναλωτών, ή δικηγόρο που μερίμνησαν στο σχέδιο ρύθμισης των οφειλών."


Δεν υπάρχουν σχόλια: