Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Στη Θεσσαλονίκη η νέα συνάντηση για την ΑΣΠΙΣ(22-02-2010)

22/02/2010

Το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συγκέντρωση-αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη- αναζητούν οι οργανωτές του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια. Η συγκέντρωση στη συμπρωτεύουσα έχει προσδιορισθεί για την Τετάρτη 3 Μαρτίου και εντός της ημέρας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Σε ανακοίνωση του εν τω μεταξύ, ο ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ χαρακτηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για ίδρυση εγγυητικού ταμείου ασφαλίσεων ζωής με αναδρομική ισχύ είναι απολύτως θετική πρωτοβουλία,ωστόσο στηλιτεύουν τον τρόπο που διέρρευσε το θέμα από το Υπουργείο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ’Συλλόγου ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια’’

Η ίδρυση εγγυητικού ταμείου ασφαλίσεων ζωής με αναδρομική ισχύ είναι απολύτως θετική πρωτοβουλία, αφού προάγει την ασφαλιστική συνείδηση και θωρακίζει τον θεσμό που σήμερα βάλλεται από παντού. Ο τρόπος όμως που αφέθηκε να διαρρεύσει το θέμα από το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν της πίεσης που του ασκήθηκε, δείχνει ότι προέβει σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να κερδηθεί χρόνος εις βάρος μας. Ούτως ή άλλως το προσχέδιο νόμου δεν είναι ικανοποιητικό για μεγάλο πλήθος συμβολαίων και η αναδρομικότητα του εγγυητικού κεφαλαίου που επικαλείται έχει νομικό πρόβλημα που προϊδεάζει ότι επί της ουσίας δεν έχει γίνει καμία επαρκής και ολοκληρωμένη μελέτη στο σχέδιο νόμου.
Τα μέλη του ‘’Συλλόγου ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια’’ αισθάνονται ότι η ανακοίνωση ίδρυσης του εγγυητικού ταμείου αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια ακατανόητης και αναιτιολόγητης καθυστέρησης από την πλευρά της πολιτείας η οποία σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα για τα υπερεπείγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης διευθέτησης. Οι θέσεις και τα αιτήματά μας είναι σαφή και ξεκάθαρα:


-Άμεση ενεργοποίηση των παροχών των συμβολαίων υγείας, καθώς αυτή τη στιγμή χιλιάδες ασφαλισμένοι στερούνται άμεσων και κατεπειγόντων υπηρεσιών και τίθεται σε κίνδυνο η ίδια τους η ζωή.

-Κατηγορηματική δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών εξαιτίας της διαχρονικής πλημμελούς εποπτείας του υπερευαίσθητου χώρου των ασφαλειών ζωής και απόδοσης όλων των παροχών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ποσοστό 100%.

-Άμεση ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών από την Ένωση Ασφαλιστικών Ελλάδος καθώς οφείλει ως θεσμικός φορέας της ιδιωτικής ασφάλισης να αποκαταστήσει το κύρος του θεσμού και να μην αρνείται στείρα την οικονομική συνδρομή στο πρόβλημα. Σήμερα όλα τα μέλη της επωφελούνται από την εκμετάλλευση των ασφαλισμένων, των διαμεσολαβητών και του τεραστίου μεριδίου αγοράς 11% της Ασπίς Πρόνοια το οποίο έμεινε ορφανό και στο μέλλον θα το μοιράζονται παίζοντας με έναν πολύ σημαντικό παίκτη λιγότερο.

-Άμεση δημιουργία του κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου το οποίο θα οδηγεί με απόλυτη σαφήνεια στην οριστική επίλυση του προβλήματος και θα αποτρέπει μελλοντικές παραπλήσιες πρακτικές.

-Άμεση απόδοση ευθυνών στον κύριο μέτοχο της Ασπίς Πρόνοια και στα μέλη του Δ.Σ. σε ποινικό και αστικό επίπεδο και παρέμβαση της Δικαιοσύνης έτσι ώστε να διακοπεί άμεσα κάθε δυνατότητά τους για μελλοντικές πράξεις που θίγουν τις απαιτήσεις των ζημιωθέντων.

-Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαδικασία εκκαθάρισης της Ασπίς Πρόνοια και να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε υπαίτιο εξαιτίας του οποίου από βαριά αμέλεια επήλθε επιπλέον ζημιά στους ασφαλισμένους τους πέντε μήνες που δεν λειτουργεί η εταιρεία.

-Να κληθούμε για συμμετοχή σε διάλογο για την πλήρη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι προτάσεις μας είναι επεξεργασμένες και άμεσα υλοποιήσιμες και οδηγούν με ακρίβεια σε επίλυση του θέματος με ελάχιστο και ίσως μηδαμινό δημοσιονομικό κόστος. Η μη λύση δημιουργεί καθημερινά νέες απαιτήσεις και επιβάρυνση των αποθεμάτων της εταιρείας εις βάρος όλων μας.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να προκληθεί παρέμβαση προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες, οι παλινωδίες και οι τραγικά αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη λύση του προβλήματοςΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
Διεύθυνση
Κυρίλλου Λουκάρεως 11 Αθήνα
Τηλ. 210-6413902

pigi:Next Deal

Δεν υπάρχουν σχόλια: