Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Για το διατροφικό σκάνδαλο που είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» Πρόστιμο 510.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Πρόστιμο μαμούθ της τάξης των 510.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη γαλακτοβιομηχανία ΒιογάλΑθαν. Πλεξίδας και υιοί ΟΕ, που εδρεύει στα Τρίκαλα. Στη γαλακτοβιομηχανία είχαν διαπιστωθεί έπειτα από ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) παραβάσεις όπως νοθεία προϊόντων, παραπλάνηση του καταναλωτή, παραγωγή και διάθεση προϊόντων ακατάλληλων προς κατανάλωση, παραβάσεις στο καθεστώς λειτουργίας, ενώ είχε διαπιστωθεί και παραγωγή προϊόντων ξένων ή επικίνδυνων προς παραγωγή στον ίδιο χώρο με τα γαλακτοκομικά. Το πρόστιμο αναλυόταν σε 400.000 ευρώ για τις περιπτώσεις νοθείας και παραπλάνησης, 40.000 ευρώ για έλλειψη άδειας λειτουργίας, 40.000 ευρώ για μη τήρηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας και 30.000 ευρώ για την παραγωγή και μη γαλακτοκομικών προϊόντων στον ίδιο χώρο.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή προανήγγειλε την ίδρυση ενός διατροφικού προγράμματος ανάλογου του τραπεζικού «Τειρεσία». «Οι παραβάτες και όσοι επιμένουν να νοθεύουν τα τρόφιμαπαίζοντας με την υγεία των καταναλωτών και παραπλανώντας τους πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα» τόνισε η κυρία Μπατζελή, σημειώνοντας ότι η ίδρυση ενός συστήματος «Τειρεσία» στον χώρο της διατροφής και της δημόσιας υγείας θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αγορά και στην παρασκευή τροφίμων, εξασφαλίζοντας νέα και υψηλά δεδομένα στην ασφάλεια του καταναλωτή και της καθημερινής του διατροφής.

Την υπόθεση που απασχολούσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας «Το Βήμα της Κυριακής» (20/12/2009). Μεταξύ άλλων, είχε διαπιστωθεί η διάθεση απλού λευκού τυριού ως προϊόντος προστατευόμενης ονομασίας και προέλευσης, γάλακτος σε σκόνη με την ένδειξη φρέσκου γάλακτος και επιδορπίων γιαούρτης ως κανονικού γιαουρτιού. Παράλληλα τα προϊόντα της εταιρείας διετίθεντο στην αγορά με τουλάχιστον δέκα διαφορετικές ονομασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: