Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση του Κώστα Πουπάκη

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με πρόγραμμα της ισπανικής Προεδρίας
του Συμβουλίου προς τον Γ.Γ. Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικής Καταναλωτών κ. Francisco Moza Zapatero

- 27/01/2010 -

Διαβάζοντας και μελετώντας προσεκτικά το πρόγραμμα της Ισπανικής Προεδρίας, θα ήθελα να σας συγχαρώ, καθώς δίνετε ιδιαίτερη έμφαση σε κάποιους τομείς που έχει ανάγκη η κοινωνία όπως η οικονομία και η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ωστόσο, παρατηρώ ότι η κοινωνική σας ατζέντα υστερεί όσον αφορά στην προστασία των καταναλωτών. Εν μέσω οικονομικής κρίσης το 17% των Ευρωπαίων, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και εκατομμύρια καταναλωτές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν καταφεύγουν δυστυχώς, μη έχοντας άλλη λύση στο δανεισμό και την υπερχρέωση των πιστωτικών τους καρτών.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να με ενημερώσετε ποίες είναι οι προτεραιότητες της ισπανικής προεδρίας για τον υπερχρεωμένο καταναλωτή, που πολλές φορές γίνεται έρμαιο των καταχρηστικών όρων των τραπεζών και ειδικότερα εάν υπάρχει πρόβλεψη για την προώθηση σχεδίου δράσης και ενεργειών με στόχο:

1. την προστασία των καταναλωτών από αδιαφανείς και κερδοσκοπικές πρακτικές τραπεζών, καθώς και αμφιλεγόμενα τραπεζικά προϊόντα που δυσχεραίνουν τις συνθήκες και την προσπάθεια αποπληρωμής.

2. τη διασφάλιση ενός σταθερότερου και δικαιότερου χρηματοπιστωτικού συστήματος με ενιαίους όρους και προϋποθέσεις, που να διασφαλίζει ίση πρόσβαση και προστασία για τους δανειολήπτες ευρωπαίους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: