Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Συμπαράσταση στην μαθήτρια που απομακρύνθηκε από το σχολείο της και καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη"

Α)

Εκφράζουμε δημόσια την συμπαράσταση μας στην μαθήτρια που τιμωρία της πήρε Πανελλαδική διάσταση( γιατί με κωμικότητα αναφέρθηκε για κάποια καθηγήτρια).Και ζητάμε άμεσα την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να επιληφθεί του θέματος.
Όλοι μας περάσαμε από αυτό το στάδιο και πιστεύω ότι θα αποτελεί σπανιότατη εξαίρεση κάποιου μαθητή να μη συμμετέχει σε διακομόδευση καθηγητή.Τώρα τι μας πείραξε, επειδή αυτό παίχτηκε στο facebook;
Η αλήθεια είναι ότι η παιδεία μας πάσχει, και πάσχει όχι από τους μαθητές,αλλά από εμάς που αφήνουμε την παιδεία να διαχειρίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αντί να εστιάσουν την προσοχή στη μαθήτρια που απουσίαζε από τα μαθήματά της,να την συνδράμουν με μαθητική ενίσχυση, αποφάσισαν να της αλλάξουν περιβάλλον, τάχα για το καλό της Η Υποκρισία στο μεγαλείο της.
Είπαμε σεμνά,και ειδικά η σεμνότητα μας θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως μεγαλύτερη όταν πρόκειται για παιδική διαχείριση προσωπικότητας.
Επίσης δεν θα θέλαμε να ακούσουμε δημόσια ότι η μαθήτρια ζήτησε συγνώμη, γιατί είναι πράξη αδύνατου προς δυνατό και απομάκρυνση από το οικείο σχολικό της περιβάλλον, θα θέλαμε για ισορρόπηση των πραγμάτων να δούμε αλλαγή στάσης από το Συμβούλιο Καθηγητών, ώστε να προσπαθήσουν να μας πείσουν εμπράκτως ότι βιάστηκαν και η απόφασή τους αυτή πάρθηκε σε βραχύ χρόνο χωρίς την απαιτούμενη σύνεση .Θέλουμε. με την πράξη τους αυτοί να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την κάκιστη διαχείριση και δημοσιοποίηση ενός τέτοιου θέματος.
Διαφορετικά αν δεν αρθεί δημόσια αυτή η συμπεριφορά, θα το καταγγείλουμε στο Συνήγορο του Πολίτη που είναι αρμόδιος για θέματα προστασίας των εφήβων από τέτοιες συμπεριφορές



Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών
Ιωάννα Μελάκη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΑΚΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ; ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ "ΑΘΩΑΣ" ΚΟΠΕΛΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΒΡΙΣΚΕ ΓΡΑΠΤΑ ΥΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟΒΟΛΗ; ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ; ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΗΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΑΣ ΡΩΤΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εξηγήσεις για την επιβολή ποινής σε μαθήτρια της Β’ τάξης Γυμνασίου του Νομού Χανίων, με αφορμή γκρουπ στο Facebook, δίνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Μετά από επικοινωνία της υπηρεσίας μας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, για το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την επιβολή ποινής στη μαθήτρια της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες στα γεγονότα, διευκρινίζουμε τα εξής:
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου επέβαλε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, επειδή η παραπάνω μαθήτρια είχε δημοσιοποιήσει βίντεο που είχε βιντεοσκοπήσει συμμαθήτριά της με το κινητό της, σε ώρα μαθήματος στην αίθουσα διδασκαλίας, ενώ διατύπωσε στο facebook και πολύ υβριστικά σχόλια για τη διευθύντρια του σχολείου της.
Όπως προκύπτει από το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε με νόμιμες διαδικασίες βάσει του Π.Δ. 104/1979 άρθρα 26, 27 και 28 καθώς και του Π.Δ. 294/1979 άρθρα 30 και 31.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:
Α) Η ολομέλεια του συλλόγου των διδασκόντων.
Β) Το προεδρείο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου.
Γ) Ο πρόεδρος του πενταμελούς του τμήματος της μαθήτριας.
Δ) Η μαθήτρια, η οποία κατηγορείτο και η οποία απολογήθηκε.
Είχε κληθεί, όπως προβλέπεται επίσης, ο σχολικός σύμβουλος του Σχολείου, ο οποίος όμως αδυνατούσε να παραβρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων και ενημέρωσε εγγράφως το συμβούλιο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
Η ποινή επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία των μελών του συλλόγου, με γνώμονα η μαθήτρια να μην χάσει το έτος από απουσίες, αφού είχε ήδη πολλές.
Τόσο η μαθήτρια όσο και ο πατέρας της, με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων, συμφώνησαν με την ποινή και μάλιστα ο πατέρας πρότεινε το σχολείο στο οποίο επιθυμεί να μετεγγραφεί η κόρη του.
Επίσης, σε επικοινωνία που υπήρξε από την Περιφερειακή Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με τους σχολικούς συμβούλους και των δύο σχολείων, καθώς και με τον ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων του Νομού, τους ζητήθηκε να συναντηθούν τόσο με τη μαθήτρια και τους γονείς της, όσο και με τον Σύλλογο Διδασκόντων του νέου σχολείου στο οποίο θα φοιτήσει η μαθήτρια για να βοηθήσουν περισσότερο την προσαρμογή της στο νέο περιβάλλον”.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ "ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ" ΟΧΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ!!ΝΤΡΟΠΗ