Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

Η Εικόνα που έχει καταγράψει αυτές τις ημέρες το Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από την υπερχρέωση από τις Τράπεζες (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες) για δάνεια καταναλωτικά στεγαστικά αλλά και κάρτες, μπορούμε να πούμε ότι είναι τραγική, και τα περισσότερα είναι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ,χωρίς να μπορούν να μπουν σε κάποια ρύθμιση, σύμφωνα με την νέα Νομοθεσία.
Η πολιτεία καλώς πήρε μέτρα, μέτρα σωτήρια αλλά σε πολλούς δανειολήπτες είναι μέτρα άκαιρα χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς να μπορούν να μπουν σε κάποια επιζητούμενη Ρύθμιση.
Οι πολίτες του Νομού μας που έφθασαν στο να βρίσκονται σαυτή την δεινή κατάσταση με ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς στα δάνεια τους, δεν ξεκίνησαν ως μπαταξήδες, πίστευαν δανειζόμενοι σε ένα καλύτερο αύριο, στην παραγωγή, στην ανάπτυξη.Σήμερα αδυνατούν να μπουν σε ρύθμιση γιατί τους λείπει η εργασία, τους λείπει η παραγωγή, τους λείπει το ρευστό.
Με την δημιουργία του Γραφείου Ενημέρωσης δανειοληπτών αισιοδοξούμε να καλύψουμε δύο βασικούς στόχους.

1)Να βοηθήσουμε κατευθύνοντας σωστά τον δανειολήπτη που έχει ληξιπρόθεσμους ή και ενήμερους λογαριασμούς να ωφεληθούν
από τις ρυθμίσεις που θέτουν οι νέοι Νόμοι και
2)Να ενισχύσουμε το κομμάτι που διασφαλίζει την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών (υποψηφίων δανειοληπτών) και να δημιουργήσουμε την κουλτούρα του υπεύθυνου δανειολήπτη ώστε ενισχυμένος πλέον ο μελλοντικός δανειολήπτης με προληπτική και πιστοληπτική ικανότητα, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δανειοδοτικές συμβάσεις με τις τόσες ανεξήγητες για τον καταναλωτή εντάξεις(ψιλά γράμματα) και όρους πριν από την σύναξη δανειοδοτικής σύμβασης.
Οι παραπάνω ενταγμένοι στόχοι του Γραφείου Ενημέρωσης Δανειοληπτών, θα δώσουν την δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή-δανειολήπτη να προστατευτεί από τυχόν καταχρηστικότητα πρακτικών και όρων που οι Τράπεζες στα συμβόλαια τους προβάλλουν.
Τέλος εκείνο που θα θέλουμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως σε κάθε καταναλωτή,είναι να έρθει στο γραφείο να ενημερωθεί, η ρευστοποίηση των περιουσιακών μας στοιχείων σαυτήν την εποχή δεν ενδείκνυται προκειμένου να καλύψουμε οφειλές Τραπεζών είτε ληξιπρόθεσμες είτε ενήμερες, αξίζει να το παλέψουμε μαζί, μαζί με τους Νομικούς μας συμβούλους οι οποίοι είναι στην διάθεση κάθε δανειολήπτη χωρίς αμοιβή..

Το Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα εκτός Αργιών και ο καθένας δανειολήπτης μπορεί να απευθύνεται στο τηλ. 2821092666 κ Ντερμανάκη Νίκο Νομικό Σύμβουλο και Υπεύθυνο του Γραφείου Ενημέρωσης Δανειοληπτών της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.
Η Προθεσμία ρύθμισης οφειλών για επιχειρήσεις και αγρότες λήγει στις 15-04-2010.
Μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010 σταματούν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης(ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων) για την
είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των Τραπεζών, για τους δανειολήπτες που έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση,
και για οφειλές που εμπίπτουν στην νέα Νομοθεσία.




Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: