Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Σας παραθέτουμε Δελτίο Τύπου που μας απεστάλει από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών
Ελλάδος για ενημέρωσ
η

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2010
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σε μερίδα του τύπου και αφορούσαν την παρουσία του προσθέτου διφαινόλη-Α σε συγκεκριμένη κατηγορία πλαστικών ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΡΒΟΝΙΚΑ για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνει τα εξής:

1. Η Διφαινόλη-Α υπάρχει μόνο σε μια κατηγορία πλαστικών τα πολυκαρβονικά πλαστικά που δεν παράγονται στην Ελλάδα.
2. Τόσο η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση (EFSA) όσο και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αμφισβητούν την επικινδυνότητα της ΔΙΦΑΙΝΟΛΗΣ-Α και δεν έχουν ζητήσει να αποσυρθεί η συγκεκριμένη κατηγορία πλαστικών ούτε από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ούτε από τις ΗΠΑ αλλά ούτε στον Καναδά ή στην Αυστραλία ή σε άλλες τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες έχουν αποσυρθεί.
3. Από εντατικούς ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Ελληνική αγορά σε μπιμπερό και άλλα πλαστικά αντικείμενα της κατηγορίας αυτής, προκύπτει ότι η παρουσία της διφαινόλης – Α ήταν πολύ κάτω των επιτρεπομένων ορίων και από «μηδαμινή έως ελαχίστη». Αντίθετα το Γενικό Χημείο του Κράτους επισημαίνει την επικινδυνότητα πλαστικών που εισάγονται από τρίτες χώρες.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο, μερίδα του τύπου να παρασύρεται και να κατηγορεί όλα τα είδη πλαστικών φιαλών και να δημιουργεί σύγχυση και φόβους στο καταναλωτικό κοινό, ενώ υπάρχει αμφισβήτηση μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία πλαστικών φιαλών. Τέτοιες ενέργειες έστω και μη σκόπιμες βάλλουν ευθέως κατά της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών που αριθμεί περίπου 2.500 επιχειρήσεις με περισσότερους από 35.000 εργαζόμενους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΕΛΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: