Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α.Μ 35

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Χανιά 6-02-2010

Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 αριθ.2
Τηλκέφωνο:282109266
FAX: 2821092666 ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Email:epkxan@gmail.com κ.Γιάννη Ραγκούση.


ΘΕΜΑ:Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων συμμετέχει στην δημόσια διαβούλευυση "ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ"



Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, ως κοινωνικός Φορέας, οφείλει να συμμετάσχει στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το πρόγραμμα "ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ" την αφορά άμεσα καθότι απευθύνεται κυρίως στους πολίτες που εκπροσωπεί και σας καταθέτει τις απόψεις της αλλά και σε κάποια σημεία τον προβληματισμό σας.
Πρώτα θάθελαμε να σας συγχαρούμε γιατί τολμήσατε να θέσετε αυτήν την Διοικητική αλλαγή τόσο σύντομα σε διαβούλευση, αλλά και για ότι κρίνα τε την αμεσότητα αλλαγής του Διοικητικού Χάρτη της Χώρας , επειδή η κοινωνία συνεχώς αλλάζει μέσα από την Ομπρέλα της Παγκοσμιοποίησης, του Ευρωπαϊσμού ,της καινοτομίας, της σύγχρονης τεχνολογίας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση νέου μοντέλου Διοίκησης ασφαλώς και είναι αναγκαία.
Χαιρετίζουμε αυτή σας την απόφαση για την δημόσια διαβούλευση γιατί σε μια τόσο σημαντική για την Χώρα μας αλλαγή η συμμετοχή όλων μας καταθέτοντας τις προτάσεις μας για κάτι που μπορεί να ωφελήσει ή κάτι που θα δημιουργούσε αδιέξοδα στην λειτουργία του νέου θεσμού.
Θεωρούμε ότι η Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως πυξίδα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ,να κινείται στα πλαίσια του τοπικού και αυτοδιοικητικού χαρακτήρα με αναβαθμισμένη την σχέση Κράτους πολίτη, για περισσότερη τοπική ανάπτυξη η ποία σαφώς θα οδηγεί στην Εθνική ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών.

κ.Υπουργέ,
΄Εχοντας γνώση ότι η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση γίνεται αφενός για να αλλάξει το σκηνικό της χώρας προς όφελος του πολίτη , με την χρησιμοποίηση σύγχρονων μέσων ,αφετέρου να αγκαλιάσει ο πολίτης το Κράτος, να έρθει ποιο κοντά, να πάψει να το βλέπει ως μηχανή ταλαιπωρίας,ρουσφετιού, διγλωσσίας και τιμωρού στην λύση των προβλημάτων του, αδιάφορο για την πορεία του εργασιακού και βιοτικού του προβληματισμού ,για να σταματήσει ο πολίτης να βλέπει με καχυποψία τους λειτουργούς της Διοίκησης, καταθέτουμε τις προτάσεις μας, που είναι:

-Επιθυμούμε την στελέχωση του Νέου θεσμού από αρίστους και όχι αρεστούς, με διαφάνεια και όχι συντεχνιακά κατευθυνόμενους.
-Να υπάρχει το ασυμβίβαστο των σημερινών Νομαρχών και Αντινομαρχών σε θέσεις Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχη το ίδιο και για τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους.

-Οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί να μην συνδέονται με την αιρετότητα, επομένως θα πρέπει να διορίζονται με αξιοκρατικά κριτήρια και να υπάγονται διοικητικά στην Γενική Διοίκηση.
-Θα πρέπει οι νέοι αιρετοί, να μη συνδέονται με Διοικήσεις Συνεταιρισμών, ακόμα και να μην είναι Διοικητικά μέλη σε Α.Ε(Τράπεζες Διοικητές Ομίλων κ.λ.π)
-Θα πρέπει να υπάρχει το ασυμβίβαστο σε Περιφερειακούς συμβούλους, ή Δημοτικούς συμβούλους να κατέχουν θέση Διοικητικού Διευθυντή ή Τμηματάρχη Δημοσίου.
-Θα πρέπει να οργανωθεί και να προσδιοριστεί ο έλεγχος και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης ώστε να υπάρχει άπλετο φως και διαφάνεια στις πράξεις τους, για να πάψει να πνέει ο αέρας του"ρουσφετιού και της εξάρτησης" του πολίτη από κάθε αιρετό της Αυτοδιοίκησης.
-Θα πρέπει στη νέα περιφέρεια οι πόροι και ο σχεδιασμός Ανάπτυξης να είναι ισόρροποι, λαμβάνοντας υπόψη όχι την σημερινή εικόνα (αναπτυγμένη ή μη αναπτυγμένη) περιοχή, θα πρέπει να μελετηθεί και να σχεδιαστεί η ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής και να συμμετέχει ισότιμα και ισοδύναμα τόσο στην κατανομή των πόρων όσο και στην εγκατάσταση Διοικητικών Υπηρεσιών.
-Θα πρέπει να υπάρξει δίκτυο υποστήριξης υπηρεσιών σε όλους τους Νομούς ισότιμα,είναι αναγκαία για να πάψει η προβολή του ενός Νομού περισσότερο ή λιγότερο έναντι των άλλων, και να δημιουργεί αγκύλωση και τοπικισμό (ας αφεθεί η ανταγωνιστικότητα στην Ιδιωτική πρωτοβουλία),για την ανάδειξη του κάθε Νομού ξεχωριστά.
-Για την ανάδειξη των Περιφερειακών Συμβούλων φρονούμε ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο της Διοικητικής έκτασης της Περιφέρειας και όχι τη Διοικητική έκταση κάθε Νομού, το ίδιο να ισχύει και στην εκλογή Αντιδημάρχου.
Θα πρέπει επιτέλους να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να νοήσουν την διοικητική τομή που γίνεται και ότι πλέον να νοιώσουν ότι θα είναι πολίτες μιας ευρύτερης γεωγραφικής και διοικητικής περιφέρειας.
-0ι εκλογικές περιφέρειες των Δήμων που θα συνενωθούν θα πρέπει να μη ληφθεί υπόψη η πληθυσμιτικότητα ούτε η έκταση του Νέου Δήμου που θα συμμετέχουν στην συνένωση ,με το σκεπτικό ότι με την διαμόρφωση νέων Δήμων δημιουργούνται νέοι Δημότες, οι οποίοι θα πρέπει να εξυπηρετηθούν ισότιμα σε χιλιομετρική κίνηση.
-Θα ζητούσαμε σε όλες τις Επιτροπές να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Ενώσεων Καταναλωτών, δεν είναι δίκαιο να παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, στην Κεντρική Διοίκηση έχει θεσμοθετηθεί η παρουσία μας, βήμα το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσετε για την ανάδειξη του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, και του ανοίγματος της προσφοράς ,του δρόμου του εθελοντισμού ,που εμείς σαν ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων υπηρετούμε, προσφορά στον πολίτη,προσφορά στον άνθρωπο.

κ.Υπουργέ,

Το έτος 2001 υπήρξαν υπάλληλοι που ανήκαν στην Κεντρική Διοίκηση (Υπουργεία) με την δημιουργία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κλήθηκαν να αιτήσουν μετάταξη σαυτές, μετά τους έγινε υποχρεωτική μετάταξη , πράγμα που έγινε παρά την δικήτους βουλήση ,με αποτέλεσμα να νοιώθουν αδικία και μέρος από αυτών να προσπαθούν να δικαιωθούν δικαστικά,δίκαιο θα είναι στην νέα μεταρρύθμιση"ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ"να αποδεσμευτούν από αυτήν την ετσιθελική μετάταξη και όσοι θελήσουν να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες τους(Υπουργεία )
Τέλος θεωρούμε ότι η αποκέντρωση Υπηρεσιών στους δύο βαθμούς που θέτετε στο Προσχέδιο της διαβούλευσης, είναι σε θετικό βήμα το στηρίζουμε και ευελπιστούμε στην σωστή εκ μέρους σας τελική διαμόρφωση και κατάθεση ως Νόμο του Κράτους.


Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση
Για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)

Η Πρόεδρος

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: