Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 35 / Χανιά 4-02-2010
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση: Πλ.1866 αριθ. 2 / Τηλέφωνο:2821092666 / FΑX: 2821092666

EMail; epkxan@gmail.com


Προς: Α.Ε Πρωθυπουργό, κ.Γεώργιο Παπανδρέου
ΚΟΙΝ: A.E. Πρόεδρο Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια


ΘΕΜΑ": Προτάσεις της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αφορά το κατατεθέν προσχέδιο Νόμου για την Ιθαγένεια των μεταναστών"

Α.Ε. Πρωθυπουργέ,


Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, είναι ο Φορέας κατά των ανθρωπίνων διακρίσεων, έχει την κοινωνική ωριμότητα να στηρίζει και να διεκδικεί τα δίκαια δικαιώματα των πολιτών, πολιτών από όπου αυτοί και αν προέρχονται.

Αλλά και είναι παρούσα να μην αφήνει την στρατολογημένη παραπληροφόρηση να αγγίζει δικαιώματα που προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα.

Η Ιθαγένεια δεν είναι δίπλωμα που μπορεί η Κυβέρνηση να διανέμει, επειδή την είχε περιλάβει στο προεκλογικό πρόγραμμά της. Δεν μπορεί ενάντια με το Σύνταγμα, επειδή το αποφασίζει να κάνει συμμέτοχους τους μετανάστες. Το Σύνταγμα το λέει ρητά "Η Ελλάδα ανήκει στους ΄Ελληνες και το Σύνταγμα προστατεύει το σύνολο των ιδιοκτησιών των Ελλήνων με όλα τα μέσα".

κ. Πρωθυπουργέ,
Επειδή η Ελλάδα ανήκει στους ΄Ελληνες και μόνο, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την διαφωνία μας για το προσχέδιο Νόμου που δημοσιοποιήσετε για την παροχή Ιθαγένειας σε μετανάστες. Σας θυμίζουμε ότι χωρίς να έχουμε τίποτα εναντίον αυτών των πολιτών που βρέθηκαν στην χώρα μας, για τον λόγο που επέλεξαν αυτοί να είναι. Το θέμα της Ιθαγένειας μεταναστών δεν πρέπει να το δείτε ως εκπλήρωση" τάματος" ούτε σαν θέμα πολιτικό.
Αν το βλέπαμε ως θέμα πολιτικό και απλώς διαφωνούσαμε με την Κυβερνητική σας επιλογή, θα σας καλούσαμε να προβείτε σε λαϊκό δημοψήφισμα.
Ολοι γνωρίζουμε ότι μόνον τα πολιτικά ζητήματα βρίσκουν λύσεις μέσω δημοψηφισμάτων. Που εκεί η λαϊκή πλειοψηφία εκφράζει και δηλώνει την αντίθεσή της με την Κυβερνητική Πολιτική.
Δεν σας καλούμε κ. Πρωθυπουργέ, να θέσετε το θέμα σε δημοψήφισμα, γιατί το θέμα δεν είναι πολιτικό, για να ισχύσει η φωνή της πλειοψηφίας των πολιτών, το πρόβλημα έχει λυθεί από το Σύνταγμα είναι πολιτειακό, και οφείλετε να σεβαστείτε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που μειώνονται, και μειώνονται σε επίπεδο Ελληνικής γης, καθότι γινόμενος ο μετανάστης Ελληνας δικαιούται να διεκδικεί μέρος που του αναλογεί ακόμα και αν δεν έχει υπό την κατοχήν του σαν φυσικό πρόσωπο, καθόλου γη.

Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λαθρομετανάστης και για τον οποιονδήποτε λόγο ν’ αποκτήσει τα ίδια δικαιώματα με τους γηγενείς. Όταν η έννοια της “Ιθαγένειας” είναι αυτή η οποία προσδιορίζει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, ευνόητο είναι ότι αυτή η ιδιότητα δεν παρέχεται σε κανέναν εισβολέα. Αυτό λέει ο συνταγματικός νόμος και αυτός είναι άκαμπτος. Όπως λοιπόν καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προσθέσει αυθαίρετα νέους μετόχους στους παλαιούς “ιθαγενείς” μετόχους του ΟΤΕ, έτσι δεν μπορεί να παράσχει την ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες.

Μπορεί, για λόγους ανθρωπιστικούς, να τους δώσει “πράσινη” κάρτα, αλλά όχι Ιθαγένεια και ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς δικαιωμάτων.
Όλο το μυστικό είναι ν’ αποδείξει κάποιος το αυτονόητο. Να αποδείξει ότι η έννοια του “πολίτη”, εκτός από το πολιτισμικό, εθνικό ή άλλο περιεχόμενο, εμπεριέχει μέσα της και το οικονομικό συμφέρον. Να αποδείξει ότι η έννοια της “Ιθαγένειας” έχει και οικονομικό περιεχόμενο. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Με βάση το Σύνταγμα ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος. Κυρίαρχος σημαίνει και ιδιοκτήτης. Ο κάθε Έλληνας πολίτης πάνω απ’ όλα είναι συνιδιοκτήτης με όλους τους ομοίους του σ’ αυτήν τη χώρα. Είναι συνιδιοκτήτης σε όλα τα επίπεδα της ιδιοκτησίας της. Κάθε Έλληνας πολίτης, από τη στιγμή που γεννιέται, έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα πολύ συγκεκριμένο ποσοστό αυτής της χώρας.

κ. Πρωθυπουργέ,
Η ψήφος του πολίτη στην πραγματικότητα δεν αποτελεί μια απλή δημοκρατική “κατάκτηση”. Είναι η ψήφος του μετόχου ιδιοκτήτη αυτού του κράτους. Η νόμιμη ψήφος ενός νόμιμου ιδιοκτήτη. Είναι η ίδια η ουσία του “κράτους” του Δήμου και άρα της Δημοκρατίας. Αυτό περιγράφει η έννοια της “Ιθαγένειας” και αυτή δεν δίνεται ποτέ και σε κανέναν, που δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Εξαιρέσεις γίνονται μόνον όταν αυξάνεται η αξία της ιδιοκτησίας και όχι όταν αυτή μειώνεται.

Οι κυβερνήσεις, δηλαδή, μπορούν να δίνουν κατ’ εξαίρεση την Ιθαγένεια μόνον σε περιπτώσεις που αυξάνεται η αξία της συλλογικής περιουσίας. Η αξία της περιουσίας του Δήμου. Όπως είχε γίνει με την περίπτωση του διάσημου καρδιοχειρουργού Κρίστιαν Μπάρναρντ, του οποίου το αίτημα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ικανοποιήθηκε, γιατί απλούστατα, “διαφήμιζε” την Ελλάδα και άρα αύξανε το συλλογικό κεφάλαιο των Ελλήνων.
Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας και πιστεύουμε ότι το όλο εγχείρημα της παροχής Ιθαγένειας στους μετανάστες είναι περισσότερο λόγος συναισθηματικός και λιγότερο ηθελημένος να μειώσετε την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και εάν εξακολουθήσετε να εμμένετε στην απόφασή σας με το κατατεθέν προσχέδιο Νόμου, θα θέλαμε τα κριτήρια παροχής ιθαγένειας να είναι ιδιαίτερα αυστηρά δεδομένης της; γεωπολιτικής θέσης της Χώρας μας και του γεγονότος ότι εξακολουθούμε να περιβαλλόμαστε από τριτοκοσμικά κράτη που διατυπώνουν αλυτρωτικό λόγο.
Η Χώρα μας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διαμορφώνει το δίκαιο Ιθαγένειας της με βάση τις δικές της γεωπολιτικές συνθήκες μιας περιοχής ασταθούς.
Σημαντικό μέρος των Ελλήνων πολιτών έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για το συζητούμενο θέμα, ακόμα και μέλη και φίλοι αλλά και στελέχη της Κυβερνητικής Παράταξης, πράγμα που τους τιμά, διότι η ελεύθερη έκφραση του πολίτη τιμά την Δημοκρατία της Χώρας, που και εσείς επιθυμείτε να είστε αποδέχτης.
Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, οφείλουμε ακόμα να σας πούμε ότι σας εμπιστευόμαστε απόλυτα, καθότι ο στόχος σας δεν είναι άλλος από το καλό της Πατρίδα μας της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών, και ευελπιστούμε ότι θα πράξετε το καλύτερο.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση
Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: