Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Όχι σε προϊόντα μαϊμου- Επιλέγω και αγοράζω τοπικά προϊόντα.


Με αφορμή καταγγελίες καταναλωτών, για δερματίτιδα που τους δημιουργήθηκε από ρούχα ένδυσης που είχαν εφοδιαστεί από μη ντόπια καταστήματα (κινέζικα), η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα "μαϊμού" εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους.
Συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και τους καλεί στην αγορά των προϊόντων να τα αγοράζουν από καταστήματα τοπικών επιχειρηματιών.
Με προϊόντα "μαϊμού" έχει βομβαρδιστεί η αγορά,από τρόφιμα ,είδη ένδυσης, υπόδησης ,οικιακά σκέυη, παιχνίδια ,κινητά είδη οικιακών συσκευών κ.λ.π.Η Οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά όλων μας, σήμερα δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε ευκαιριακές αγορές.
Η αυτοσυγκράτηση , η μελέτη, η διαχείριση στην σκέψη μας ότι οι αγορές μας θα πρέπει να είναι αγορές που θα μας εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην υγεία μας, θα πρέπει να μας οδηγούν στους δικούς μας ανθρώπους,στους γνωστούς, που και αύριο θα είναι εκεί στους τοπικούς επιχειρηματίες

Τα ελληνικά προϊόντα αναγνωρίζονται από τον Κωδικό
Αριθμό(barcode)Στα ελληνικά προϊόντα Κ.Α ο αριθμός αρχίζει από το 520....

Τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής τροφίμων.
Τα στοιχεία, τα οποία πρέπει να παρατηρεί ο καταναλωτής, όταν πρόκειται να προβεί σε αγορά τροφίμου , είναι αν αναγράφεται στο προϊόν η ημερομηνία λήξης, τα συστατικά του, καθώς και το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για τα ρούχα
Όσον αφορά οι απομιμήσεις, όπως ενημερώνει ο κ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, σε θέματα ποιότητας (τοποθέτηση την οποία δεχόμαστε ), ότι αυτά περιέχουν χρωστικές, βαφές δηλαδή, όπως μόλυβδο, κάδμιο, χρώμιο και αυτές οι ουσίες περνούν από το δέρμα στον οργανισμό και εκτός από δερματικές αλλεργίες, πονοκεφάλους, ζαλάδες, μπορούν να προκαλέσουν και βλάβες στο συκώτι, το αμυντικό σύστημα, καθώς και νευρολογικές διαταραχές.

Είδη καλλωπισμού
Για τα καλλυντικά, τα αρώματα και οι κρέμες χεριών, προσώπου, αν πρόκειται για προϊόντα απομίμησης, στις ηπιότερες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες, ενώ στις σοβαρότερες περιπτώσεις προκαλούν πονοκεφάλους και ζαλάδες.. Σχετικά με τα παιχνίδια-απομιμήσεις, περιέχουν και αυτά χρώμιο,μόλυβδο, κάδμιο, υδράργυρο. Στην επαφή τους με τα μικρά παιδιά προκαλούν δερματικές αλλεργίες, βλάβες στο αμυντικό σύστημα, ορμονικές διαταραχές, καθώς και πνιγμό, αφού η αποκόλληση κομματιών από ένα τέτοιο παιχνίδι γίνεται πιο εύκολα.
Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων,προς στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων διαθέτει σε κάθε ντόπια επιχείρηση "το κίτρινο ταμπελάκι"που μπορεί να αναρτηθεί στην βιτρίνα του καταστήματός της. Είναι μία επιβράβευση της επιχείρησης αλλά και συγχρόνως μία δέσμευση της απέναντι στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ,για σωστή διαχείριση των αγορών του καταναλωτή με ασφαλή προϊόντα, με πλήρη ενημέρωση χρήσης .Το κίτρινο ταμπελάκι ακόμα, είναι μια πιστοποίηση καλής συνεργασίας και σύμπλευσης των καταναλωτών με τις τοπικές επιχειρήσεις .Τα χαρακτηριστικά του είναι καινοτόμα φέρει το λογότυπο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ,το τηλέφωνο της και την πρωτότυπη σφραγίδα της.Το κίτρινο ταμπελάκι κοσμεί πολλές βιτρίνες καταστημάτων των Χανίων ,καλούμε και τις υπόλοιπες που επιθυμούν να το προμηθευτούν να το ζητήσουν από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.αφού βέβαια πιστοποιηθεί ότι γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των καταναλωτών και ότι δεσμεύονται να τις τηρήσουν . Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συνιστά στους καταναλωτές να αγοράζουν αυθεντικά ρούχα ελληνικής παραγωγής,τοπικά προϊόντα, τοπικής παραγωγής.
Η αιτιολογία από μας τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα "μαϊμού" λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι πιο προσιτά στις ανάγκες μας έχει βάση, αλλά δεν έχει κορυφή,διότι αν αναλογιστούμε τι παγίδες κρύβονται τόσο στην ασφάλεια της υγείας μας όσο και στα οικονομικά της Χώρας μας αλλά μακροπρόθεσμα και στα δικά μας σίγουρη είναι η αποστροφή των αγορών μας . Πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο τα προϊόντα" μαϊμού" να λανσάρονται παντού και ανεξέλεγκτα, Η Χώρα μας σήμερα ζητά την στήριξη των Πιστοποιημένων Εθνικών Ενώσεων Καταναλωτών, για την ισορροπία της Αγοράς, ζητάει και την δική μας, και εμείς είμαστε έτοιμοι ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων να βοηθήσουμε για το καλό όλων μας, τοπικής, εθνικής Οικονομίας αλλά και το δικό μας.


Η Πρόεδρος της΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων
Ιωάννα Μελάκη
ΠΗΓΗ:TROMAKTIKOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: