Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με κρέας στη ΒρετανίαΠΟΙΟΤΗΤΑ | 04.08.2010-14:25

ImageΚαι ενώ οι έρευνες για την εισαγωγή γάλακτος από κλωνοποιημένη αγελάδα συνεχίζονται, νέο διατροφικό σκάνδαλο ξέσπασε στη Βρετανία. Η Υπηρεσία Ποιότητας Τροφίμων (FSA) διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο κρέας από ένα νεαρό ταύρο, ο οποίος είχε γεννηθεί από κλωνοποιημένη αγελάδα, έχει εισαχθεί στη βρετανική τροφική αλυσίδα, μετά τα δημοσιεύματα, ότι ο συγκεκριμένος ταύρος σφάχτηκε πέρυσι και το κρέας του πουλήθηκε.

Όπως ανέφερε η FSA σε επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της έρευνας, "έχει εντοπίσει δύο ταύρους που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από έμβρυα, καρπούς μιας κλωνοποιημένης αγελάδας στις ΗΠΑ".
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και οι δύο ταύροι εσφάγησαν και το κρέας ενός από αυτούς «εισήχθη στην τροφική αλυσίδα και έχει καταναλωθεί».
Η αποκάλυψη έγινε μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας για τη διεξαγωγή μιας άλλης έρευνας για καταγγελίες ότι γάλα από γόνους κλωνοποιημένων αγελάδων, επίσης διοχετεύθηκε στην αγορά.
Η Υπηρεσία διευκρινίζει ότι δεν έχει δεχθεί καμία αίτηση για εμπορική εκμετάλλευση προϊόντων από κλώνους ή γόνους κλώνων, είδη που σύμφωνα με τους βρετανικούς κανονισμούς, θεωρούνται "καινούργια τρόφιμα" και θα χρειαζόντουσαν άδεια πριν διατεθούν στην αγορά, αλλά διαβεβαιώνει ότι "με βάση τις καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια τροφίμων από την κατανάλωση προϊόντων υγιών κλώνων ή γόνων τους, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: