Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΡΥΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Αθήνα
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες να κάνουν αίτηση για συμμετοχή στη νέα ρύθμιση για τις οφειλές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία προβλέπει εφάπαξ ή τμηματική αποπληρωμή χρεών με έκπτωση στα πρόσθετα τέλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η νέα ρύθμιση ισχύει και για οφειλέτες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.3833/10 και τηρούν τους όρους της.

Οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

1. Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

2. Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ.

Για να τύχουν οι εργοδότες της ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, για τον προσδιορισμό του ύψους της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Εφόσον η αίτηση για έλεγχο και ρύθμιση των οφειλών υποβληθεί μετά την 15η Οκτωβρίου, τα ανωτέρω ποσοστά των εκπτώσεων καθορίζονται σε 40% και 20% αντίστοιχα για τις ανωτέρω περιπτώσεις.

Εάν ο οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλει τις οριζόμενες με την απόφαση ρύθμισης δόσεις μέχρι και 4 συνεχόμενων, μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή των επόμενων δόσεων. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέχρι και 3 φορές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι δόσεις για 8 συνεχόμενους μήνες κάθε φορά. Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση παρατείνεται τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες τής μη καταβολής των δόσεων (με ανώτατο αριθμό δόσεων τις 48).

Εντός κάθε οκταμήνου είναι δυνατή η εκπρόθεσμη καταβολή δόσης έως το τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν που είναι απαιτητή. Η παραπάνω εκπρόθεσμη καταβολή επιτρέπεται για μία δόση σε κάθε οκτάμηνο. Θα παρέχεται οίκοθεν (χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης από τον εργοδότη - οφειλέτη) η προβλεπόμενη εκ των ανωτέρω διατάξεων έκπτωση του 60% επί των πρόσθετων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών) στο ανεξόφλητο ποσό της οφειλής.

Για όσες εκ των περιπτώσεων των εργοδοτών είχε υποβληθεί αίτηση για έλεγχο και υπαγωγή σε ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.3833/2010 πριν από την έναρξη εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας, τα αρμόδια όργανα θα προβαίνουν στην έκδοση αποφάσεων σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες με την παρούσα διατάξεις.

Τα αιτήματα των οφειλετών για ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις (για συνολική οφειλή άνω των 300.000) θα εξετάζονται από τους διευθυντές των Ταμειακών Υπηρεσιών των υποκαταστημάτων ή των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι οποίοι θα κρίνουν και θα αποφασίζουν την υπαγωγή τους σε ρύθμιση.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αποσκοπεί στη συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού από τις οφειλές, καθώς τα έσοδα στα ταμεία χτυπούν «κόκκινο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: