Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

"ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Χανιά αυτό τον μήνα έχουν κυριολεκτικά βουλιάζει από επισκέπτες, κυρίως΄Ελληνες που προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο στο Νομό μας.
Η έκπληξή τους ήταν τραγική, οι διακοπές τους "χάλασαν" από την εκτόξευση της τιμής της Αμόλυβδης βενζίνης , κάνοντας τους να ξεφύγουν από τον προβλεπόμενο οικονομικό τους προϋπολογισμό,Πράγματι η Βενζίνη είναι ακριβή , που σε κάποια πρατήρια να ξεπερνάει τα 1.70 ευρώ το λίτρο.Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων ενόψει αυτού του φαινομένου αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την διαμαρτυρία των Αθηναίων επισκεπτών, αλλά και των ντόπιων καταναλωτών. που όπως μας καταγγέλλουν οι Αθηναίοι ξεκίνησαν από την Αθήνα γέμισαν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους στην τιμή των,1,45 ευρώ το λίτρο και φτάνοντας στα Χανιά , πηγαίνοντας στον προορισμό τους που φυσικό ήταν ενδιάμεσα να ζητήσουν ανεφοδιασμό ,εκεί τους περιμένει η έκπληξη. "Η εκτόξευση της τιμής της Αμόλυβδης Βενζίνης" αρχίζοντας δυσάρεστα τις διακοπές τους.
Επίσης επειδή σύμφωνα με την καταγγελία των καταναλωτών, αλλά και εμείς το έχουμε επιβεβαιώσει ότι, υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο ακόμα και της ίδιας της εταιρείας ,οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 20-30 λεπτά ανά λίτρο,σε απόσταση ελαχίστων χιλιομέτρων .Εμείς καλούμε τους καταναλωτές αφενός μεν να κάνουν κάνουν 'έρευνα αγοράς ,αφετέρου να μας το καταγγέλλουν στο τηλ.282109266. Η κατάσταση αυτή κρίνεται από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ως απαράδεκτη και κρίσιμη ,ενέχει τουριστική δυσφήμιση, την προσδιορίζουμε και την χρεώνουμε ως πρώτο βήμα στα πρατήρια και στις εταιρείες ,την προσδιορίζουμε στα διυλιστήρια αλλά και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο,με την διακίνηση του προϊόντος..Είναι ηθικά απαράδεκτο σε μήνα τουριστικό ,σε μήνα υποδοχής επισκεπτών να συμβαίνουν πράγματα πρωτόγνωρα εις βάρος μας,και εμείς σαν "ποντίκια στην φάκα" να. περιμένουμε ένα θεόσταλτο χέρι , να επιβάλλει ποινές.
Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι το Υπουργείο Οικονομίας, καταγράφει τις τιμές των καυσίμων, κάθε πρατηριούχος είναι υποχρεωμένος να στείλει στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, την πραγματοποιηθείσα αλλαγή της τιμής του καυσίμου όταν επέρχεται αλλαγή άμεσα για να ενημερωθεί ο τηρούμενος πίνακας τιμών.Εμείς λέμε βλέπετε κριβές τιμές, φωτογραφίστε της με το κινητό σας, σκανάρετε την αποδειξούλα σας και στείλετε τα είτε στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ είτε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή,Είναι ο ποιο άμεσος έλεγχος και διευκολύνουμε και την πολιτεία να αποτρέψει φαινόμενα αισχροκέρδειας .Σημειώνουμε ότι από 1 Ιουλίου παίρνουμε απαραιτήτως την απόδειξη του καυσίμου πουαγοράζουμε.
Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε κάποιο πρατηριούχο στο Νομό μας, ότι γνωρίζουμε ότι την περίοδο της απεργίας των φορτηγατζήδων έπραξε "ως μαυραγορίτης " και ας προσέξει περαιτέρω καμία πλέον "κουτοπονηριά" δεν θα την ανεχτούμε, στοιχεία διασταυρωμένα υπάρχουν.
Επειδή ο Νομός μας είναι τουριστικός ,με πλούσια ενδοχώρα με πολιτιστικά στοιχεία , και ντόπια αγνά προϊόντα και πολλές επενδύσεις ντόπιων επιχειρηματιών έχουν γίνει στο τουριστικό προϊόν, εμείς αντιμέτωποι αυτής της κατάστασης νοιώθουμε άβολα ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ),, καταγγέλλουμε την κατάσταση της αισχροκέρδειας, της μη αιτιολογημένης ακρίβειας και τους υπεύθυνους αυτής και ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι δεν πάει άλλο, έλεος ποια. Με αφορμή την δημιουργηθείσα κατάσταση άμεσα θα ζητήσουμε την επέμβαση της πολιτείας για λήψη μέτρων.Μέλημα μας είναι να μη μετατρέψουμε τις διακοπές των καταναλωτών σε οικονομικό εφιάλτη, ούτε και να τους αποτρέψουμε από την περιήγηση που είχαν προγραμματίσει να κάνουν στην ενδοχώρα του Νομού μας.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ καταγγέλλει αφενός μεν την υψηλή τιμή που παρατηρείται στην τιμή της Αμόλυβδης Βενζίνης στα Χανιά, αλλά και τις αποκλίσεις, που εμφανίζονται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές ,αλλά και στα τοπικά πρατήρια για τα οποία θα ζητήσουμε εξηγήσεις από το Συλλογικό τους όργανο, και συνεργαζόμενοι πλέον θα κτυπήσουμε την ακρίβεια από όπου και εάν πηγάζει, και οι παρανομούντες θα καταγγελθούν και θα παραπεμφθούν αρμοδίως.Δεν θα ανεχτούμε κανένα να αισχροκερδή εις βάρος του καταναλωτή.

Η Πρόεδος της ΄Ενωσης Προστασίας
Καταναλωτών Ν, Χανίων
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 8:36 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: