Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

ΠΟΥΝΤΟ ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ "ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗ"

Επίσης, σε συνέχεια των ερευνών, έπειτα από τον εντοπισμό σε κατάστημα της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ» (Λεωφόρος Καβάλας 364 στο Χαϊδάρι) ηλιέλαιου, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο», όπου ενυπήρχε παραφινέλαιο, κλιμάκια του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Γ.Γ.Ε. του ΥΠ.ΑΝ. διενήργησαν ελέγχους στην παραγωγό εταιρία «ΚΟΡΕ Α.Ε.» (Αιγέα 64, Κορωπί). Διαπιστώθηκε, ότι δεν υπήρχε καταγραφή της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος στα δελτία παραγωγής, ούτε στο ηλεκτρονικό αρχείο επιστροφών.

Επιπλέον, από τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο προέρχεται από την επιμολυσμένη ποσότητα του φορτηγού πλοίου ΚΑΖΑΝ (που εντοπίστηκε την Άνοιξη του 2007) συμπεραίνεται ότι η εταιρεία εφαρμόζει ανεπαρκές σύστημα ιχνηλασιμότητας. Για τους λόγους αυτούς αποφασιστηκε η αναστολή λειτουργίας : του καταστήματος «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ» (Λεωφόρος Καβάλας 364 στο Χαϊδάρι), για (4) τέσσερις εργάσιμες ημέρες διότι διακίνησε ηλιέλαιο χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία χημικής ανάλυσης που απαιτούσε η απόφαση του Ε.Φ.Ε.Τ., της εταιρείας «ΚΟΡΕ Α.Ε.» (Αιγέα 64, Κορωπί) για μία εβδομάδα (7 ημέρες), καθώς και πρόστιμο 200.000 ευρώ για ανεπαρκές σύστημα ιχνηλασιμότητας, ενώ παράλληλα διαβιβάζουμε το σχετικό φάκελο στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Παράλληλα, παραπέμπεται η εταιρεία παραγωγής μελιού Α. ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε. στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για μη υποβολή στοιχείων, σχετικά με τις συμφωνίες, που είχε με αλυσίδες λιανεμπορίου, σύμφωνα με τις Α.Δ. 7/08 και 12/08. Ταυτόχρονα παραπέμπουμε και τις επιχειρήσεις ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ και Ι. Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για παράβαση της Α.Δ. 12/08 (γιατί δέχτηκαν συμφωνίες από την εταιρεία Α. ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε. που δεν είχαν γνωστοποιηθεί στο ΥΠ.ΑΝ.).Δ.
πηγη γενικη γραμματεία του ΥΠΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: