Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Κ.ΧΑΝ". Καταγγελία για καταστήματα εστίασης"Για "παραπλανητική συμπεριφορά των καταστημάτων εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές)" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.), με αφορμή τη χωριάτικη σαλάτα. Οπως καταγγέλει η Ενωση,
σε κάποιες περιπτώσεις, "η χωριάτικη σαλάτα δεν περιέχει τυρί φέτα αλλά λευκό τυρί άλμης" και για το λόγο αυτό η ΕΠΚΧΑΝ επισημαίνει ότι "ο όρος "φέτα" επιτρέπεται αποκλειστικά να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο του καταστήματος και μόνο εφόσον το προσφερόμενο προϊόν είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες διατάξεις του "Κώδικα Τροφίμων και Ποτών", για τη φέτα. Η σαλάτα με την ονομασία "χωριάτική" θα πρέπει το τυρί της να είναι τυρί φέτα".
Οπως εξηγεί η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., "για οποιοδήποτε άλλο προσφερόμενο παρόμοιο προϊόν, οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να αναγράφουν στους τιμοκαταλόγους απαραίτητα την αντίστοιχη προβλεπόμενη ονομασία, όπως "λευκό τυρί άλμης' ή "υποκατάστατο λευκού τυριού". Η κατοχή από την επιχείρηση οποιουδήποτε από τους τύπους των τυριών που δεν αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους, απαγορεύεται".
Η Ενωση εφιστά την προσοχή των καταστηματαρχών καλώντας τους "να αποφύγουν την παραπλάνηση των καταναλωτών προσφέροντας τους στη χωριάτικη σαλάτα, τυρί εκτός της επιτρεπόμενης φέτας". Προειδοποιεί δε, ότι "κάποιοι που θα θελήσουν να εφαρμόσουν αυτές τις πρακτικές εις βάρος του καταναλωτή και καταγγελθούν στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θα υποστούν τις συνέπειες που αναφέρονται στις διατάξεις τόσο του Αγορανομικού Κώδικα όσο και του Ποινικού".


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35


Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 10:34 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: