Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΙΑΝ: Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τριών μεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών για τις τιμές των αλεύρων

Υπάρχει η δυνατότητα να απορροφηθούν από βιομήχανους και αρτοποιούς οι, όποιες, ανατιμήσεις παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στην αγορά μαλακών αλεύρων όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με βάση τα στοιχεία από τους κοστολογικούς ελεγχους που διενεργεί και αυτό επισημάνθηκε και στη συσκεψη που είχαν σήμερα παράγοντες του υπουργείου με τους εκπροσώπους των τριων μεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών του κλάδου στη χώρας μας.
Πάντως από τους ελεγχους που διενήργησε το υπουργείο βρέθηκε μια επιχειρηση η οποία πούλησε μέσα σε 10 μέρες ακριβότερα κατά 12 λεπτά χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα τιμολόγια παραγγελίας της και το θέμα έχει παραπεμφθεί αρμοδίως. Σε σχετική δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός ΟΙκονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Μπόλαρης ανέφερε ότι έχουν διαπιστωθεί αδικαιολόγητες ανατιμήσεις από ορισμένους Μύλους και το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παράλληλα όπως γνωστοποιήθηκε, η Επιτροπή ασχολείται και με τις δηλώσεις εκπροσώπων της βιομηχανίας, τις προηγούμενες ημέρες, που έδωσαν την εντύπωση ότι ο κλάδος ακολουθεί εναρμονισμένες πρακτικές στο θέμα των αυξήσεων ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας διερευνούν εάν τηρήθηκε η νομοθεσία σε ότι αφορά στην ενημέρωση τους από τις βιομηχανίες για την ανοδο της τιμής ενώ εξετάζουν εξονυχιστικά και τα κοστολογικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι εταιρείες όταν προχωρούν σε αυτή την ενημε΄ρωση προς το υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόλαρης έχουν εντοπιστεί παραβατικές συμπεριφορές και σε αυτό το σκέλος.
Το υπουργείο συνεχίζει τους κοστολογικούς ελέγχους σε εισαγωγικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες και συνεταιρισμούς ενώ η θέση του είναι ότι δεν συντρέχει λόγος ταραχής καθώς η επάρκεια είναι διασφαλισμένη και στο πλαίσιο που λειτουργεί ο ανταγωνισμός μπορούν να μην υπάρξουν αυξήσεις.

Πάντως από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Ν. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει από μέλη του έχουν παραλάβει ήδη κάποιοι από αυτούς ακριβότερα το μαλακό αλεύρι κατά 5 ευρώ το σακί των 50 κιλών.

20-08-2010 Εκτύπωση E-mail
Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη η ρύθμιση για τον Βοτανικό

Η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση που θα ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου της Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό, ανάφερε σήμερα πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κατασκευή του εμπορικού, που διακόπηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στα τέλη του 2008 για περιβαλλοντικούς λόγους, είναι κρίσιμη για το μέλλον της εταιρίας.
«Υπάρχει πρόθεση (η ρύθμιση) να μπει ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Πράσινο Ταμείο και τα Δάση», είπε στο Reuters στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο. «Αυτό θα έχει κατατεθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου».

Η Βωβός έχει πει ότι με την ολοκλήρωσή του το έργο αναμένεται να προσελκύσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια και να δημιουργήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.

Στις 4 Αυγ. η μετοχή της Βωβός σημείωσε άλμα 29% μετά από δημοσίευμα ότι η εταιρία κατέληξε σε συμφωνία με τα εμπλεκόμενα μέρη όσον αφορά το έργο. Στην συνέχεια η Βωβός επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.



20-08-2010 Εκτύπωση E-mail
ΔΕΗ: Πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, σχεδιάζει 5ετές πρόγραμμα

Πρόστιμο ύψους 449.100 ευρώ επιβλήθηκε στη ΔΕΗ ΑΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, οι οποίες και διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν τον περασμένο Νοέμβριο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Για να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ αποφάσισαν από κοινού να καταρτιστεί 5ετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε.

Το Πρόγραμμα θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Με την κατάρτιση του σχεδίου αυτού, θα οριστικοποιηθούν και όλα τα περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν στη λειτουργία των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων και θα προσδιοριστεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους.



19-08-2010 Εκτύπωση E-mail
ΕΠ.Κ.ΧΑΝ: Οι Κυλινδρόμυλοι Κρήτης δεν έχουν προχωρήσει σε αύξηση

Αυξημένες καταγγελίες για παραπλάνηση ή για ελαττωματικά προϊόντα ή και για μη ορθή επιχειρηματική συμπεριφορά δέχεται η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.) σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της κυρίας Ιωάννας Μελάκη ενώ σε ότι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σχετικά με τις ανατιμήσεις στα άλευρα στα Χανιά, σύμφωνα με έρευνες που διενεργεί η ΕΠ.Κ.ΧΑΝ, καμία αύξηση δεν έχει γίνει από τις αλευροβιομηχανίες.





«Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ επικοινώνησε με καταστήματα αγοράς αλεύρων από την τοπική αλευροβιομηχανία Κυλινδρόμυλοι Κρήτης, όπου υπήρξε η ενημέρωση ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν έχει προβεί σε καμία ανατίμηση των προϊόντων της».

Σύμφωνα με την κυρία Μελάκη «στην αγορά του λιανικού εμπορίου, στα τρόφιμα, έχουμε διαπιστώσει ότι λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο ο υγιής ανταγωνισμός ωστόσο καλούμε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν στην επιλογή τους».

Οπως αναφέρει η κ. Μελάκη οι περισσότερες καταγγελίες που δέχεται η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αφορούν: «σε παραπλάνηση για ελαττωματικά προϊόντα από ξένες αλυσίδες, οι οποίες δε δέχτηκαν την αντικατάσταση του προϊόντος επικαλούμενες το χρονοδιάγραμμα πολιτικής του καταστήματος. Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες για επιχειρηματίες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τους τουρίστες πήραν χρήματα χωρίς αποδείξεις όπως: σε πρατήρια καυσίμων, σε παραλίες, σε

ΠΗΓΗ www.analitis.com/index.php?.

Δεν υπάρχουν σχόλια: