Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει και πιθανώς εσύ δεν τα γνωρίζεις

Παρακάτω παραθέτονται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τα κινητά που σε κάποιους ίσως είναι άγνωστες:

1. Ο αριθμός ανάγκης για όλον τον κόσμο είναι: 112. Αυτός ο αριθμός μπορεί να πληκτρολογηθεί ακόμη και αν το κινητό σου είναι μπλοκαρισμένο.

2. Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλάς άλλα; Θα τηλεφωνήσεις με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτι ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.

3. Τί να κάνεις αν σου έκλεψαν το κινητό; Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

4. Θέλεις να καλέσεις κάποιον και να μην εμφανιστεί ο αριθμός σου; Πληκτρολόγησε τον κωδικό #31# πριν από το νούμερό του!

5. Αν σε καλούν και η γραμμή είναι κατειλημμένη μπορείς, πληκτρολογώντας στο κινητό σου την εντολή *43# και το πλήκτρο κλήσης (π.χ. πράσινο ακουστικό), να ενεργοποιήσεις την αναμονή και κράτηση κλήσεων! Αν θέλεις να την απενεργοποιήσεις πατάς #43#.

6. Τί μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που δε θέλουμε να κλείσουμε το κινητό μας, αλλά θέλουμε να δείχνει όλη την ώρα κατειλημμένο; Μπορούμε να δώσουμε την εντολή δικτύου *21* (πρόθεμα κάποιου τηλ.) # (π.χ. *21*6945#). Αν δώσουμε ολόκληρο κάποιο αριθμό, τότε θα γίνεται πάντα προώθηση σ’ αυτόν τον αριθμό και όποτε απαντάται η κλήση μας θα χρεωνόμαστε και εμείς. Η παραπάνω προώθηση απενεργοποιείται πολύ απλά πληκτρολογώντας #21#.
Πηγή: ClopYPastE.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: