Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010


ΤΟΠΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

“Παραχωρήστε το στρατόπεδο Μαρκοπούλου”

20.07.2010

Την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου “στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην κοινωνία των Χανίων” ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.
Στην επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος της Ενωσης, Ιωάννα Μελάκη, σημειώνεται μεταξύ άλλων:
“Πιστεύουμε ότι οι τεχνοκρατικές διαδικασίες είναι ώριμες από μεριάς Δήμου Χανίων. Αλλωστε επί τούτου σας έχει ενημερώσει ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης με πρόσφατη δημοσιευμένη επιστολή του.
Είναι άδικο η τόσο πολύτιμη έκταση στην καρδιά της πόλης των Χανίων να μένει αμπαρωμένη και μη αξιοποιήσιμη από τους πολίτες της. Θεωρούμε ότι ένας υπουργός της οξυδέρκειας και της γνωσιολογίας που σας διακατέχει, θα έπαιρνε άμεσα την πρέπουσα απόφαση της παραχώρησης, άλλωστε, αφού η κοινωνία σας το ζητεί, η απολογία σας σε μας τους πολίτες μόνο πανηγυρισμούς και επιβράβευση θα έπαιρνε”.
Ακόμα αναφέρεται:
“Ο δήμαρχος Χανίων εκπροσωπώντας τους δημότες των Χανίων, σας κάλεσε για συζήτηση παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, εμείς ως φωνή της κοινωνίας σας λέμε «επιτέλους τολμήσετε να κάνετε πράξη το αυτονόητο», την παραχώρηση του στρατοπέδου σε μας τους κατοίκους αυτής της πόλης, για να μετατρέψουμε τις γιορτές διαμαρτυρίες προς την κυβερνητική εξουσία, σε φωνή ευχαριστίας, για να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη μας, για να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί από μας τους πολίτες αυτός ο τόπος που το μόνο που ο καθένας από μας εισπράττει, είναι η εικόνα της εγκατάλειψης, από μια κυβέρνηση που πυξίδα της έχει «το νοικοκύρεμα», την ανάπτυξη και την αξιοποίηση εις «όφελος των πολιτών της»”.
Καταλήγοντας η κυρία Μελάκη τονίζει:
“Εμείς ως πολίτες αυτού του τόπου, συνυπάρχουμε με το στρατόπεδο και όσο μένει σ’ αυτή την κατάσταση νοιώθουμε θλίψη, που δεν καταφέραμε να το αξιοποιήσουμε, νοιώθουμε ενοχή που δεν καταφέραμε να πείσουμε την πολιτεία και εσάς τους πολιτικούς να πάρετε την πολιτική εκείνη απόφαση που το στρατόπεδο θα περνούσε στα χέρια της τοπικής κοινωνίας. Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να δεχτείτε την παρέμβασή μας της οποίας το αίτημα ευελπιστούμε ότι σύντομα θα προβείτε προς υλοποίηση, παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, πράξη που θα τιμά εσάς προσωπικά ως αρμόδιο υπουργό αλλά και την ίδια την κυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε”.
Η επιστολή κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τους βουλευτές Κρήτης, τον δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: