Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ NEVERLAND

Οχι στο πάρτι στο Μαλεμε Χανίων

Πέρσι 28 Ιουλίου έγραψα για το πρώτο πάρτι που έγινε παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου για την Προστασία της χελώνας Καρέτα-Καρέτα.

Φέτος πάλι τα ίδια.
Οποτε και εγώ πάλι τα ίδια θα πω μιας και πέρσι δεν ίδρωσε κανενα αυτάκι.

Φέτος με την προεκλογική εκστρατεία έστω και υποκριτικά ευελπιστώ να γίνει κάτι και να μην αφησουν να γίνει το πάρτι αυτό.

Δεν έχω προβλημα με την εκδήλωση.
Το μέρος όπου θα συμβει με ενοχλεί.

Το Μάλεμε.
Η παραλία του συγκεκριμένα ειναι μέρος οπου χελώνες Caretta Caretta δημιοιυργούν φωλιές και αφηνουν τα αυγα τους.

Οι φωλιές που εντοπίζονται κατά την πρωινή έρευνα του ΑΡΧΕΛΩΝ στην παραλία ελέγχονται για την καταλληλότητα της θέσης τους. Αν θεωρηθεί ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα από πλημμυρα ή καταστροφή από κάποια άλλη μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ. να είναι δίπλα από ομπρέλες ή ξαπλώστρες) τότε αφήνονται στη θέση τους και ένας μεταλλικός κλωβός (κώνος με ανοιγματα) τοποθετείται από πάνω. Οι κλωβοί προσδιορίζουν την τοποθεσία κάθε φωλιάς και την προστατεύουν από τυχαία καταστροφή από τους χρήστες των παραλιών. Η πινακίδα που φέρουν (σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά), πληροφορεί το κοινό για το σκοπό των κλωβών.

Υπάρχουν όμως και φωλιές που δεν εντοπίζονται.Οπότε υπάρχει άλλος ένας λόγος για την προστασία του χώρου.

Στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Πλατανιά λέει "Οι παραλίες του Δήμου Πλατανιά είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Έχουν διακριθεί με γαλάζιες σημαίες, επίσημη πιστοποίηση για καθαρές θάλασσες και ασφαλείς ακτές. Στον Δήμο Πλατανιά ανήκει επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-caretta, ενώ εκεί φιλοξενείται ο Σύλλογος Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, που δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1989."

Πέρσινό δημοσίευμα με την διαμαρτυρία πριν το πάρτι
Περσινή καταγγελία αφού έγινε το πάρτιΦέτος θα γίνει ΄κάτι ή θα βγουν οι καταγγελίες πάλι μετα το πανηγύρι για να βγάλει ο καθένας την ουρά του απέξω;;


ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: