Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των οφειλόμενων στους 340 περίπου πρώην εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδι
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

«Φως» για τους εργαζόμενους της ΑσπίςΤο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κάνει ασφαλισμένοι μέλη του Σωματείου Ασφαλισμένων Ομίλου Ασπίς. Ως ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 31/01/2011.

Κατά συνέπεια, τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την παραπάνω ημερομηνία, ενώ απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής, που έθετε εμπόδιο στην καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η καταβολή των οφειλόμενων στους πρώην εργαζόμενους, καθώς ο επόπτης εκκαθάρισης έχει πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, ότι για την περίπτωση των οφειλομένων, έχει δοθεί ήδη η έγκριση αποδέσμευσης κεφαλαίων από την πλευρά της Επ.Ε.Ι.Α. Αφορά δε, περίπου το 70% των απαιτήσεων ως έναντι, μέχρι να ξεκαθαρίσει ο τρόπος απόδοσης του υπόλοιπου ποσού. Το συνολικό ποσό στη φάση αυτή, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ.

Η έναρξη των καταβολών σίγουρα θα προσφέρει μια δυνατότητα ανακούφισης στους πρώην εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ που αποτελούν σχεδόν τους μισούς από τους 700 περίπου συνολικά εργαζόμενους των έξι εταιρειών που έκλεισαν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, γύρω στους 300 από αυτούς έχουν μέχρι σήμερα βρει μια νέα εργασία.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές πάντως - εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι –, είναι αυτές που πλήρωσαν και πληρώνουν τις συνέπειες και περνούν δύσκολες ώρες, δέκα μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρείας. Χαμηλές είναι επίσης και οι προσδοκίες από το προς ψήφιση νομοσχέδιο μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων που έγιναν όλο αυτό το διάστημα με τον υφυπουργό κ. Σαχινίδη.

Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των καταβολών στους 130 περίπου πρώην εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ. Εμπλοκή για κάποιες ημέρες είχε υπάρξει στην περίπτωση αυτή σχετικά με το νέο ή τον παλαιό τρόπο φορολόγησης των απολαβών.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια: