Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ "Προτάσεις για την εξεύρεση λύσης διακίνησης των επιβατών από και προς την Νήσο Γαύδο"

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά 3- 07-2010

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Αριθ.Πρωτ.1661

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

ΠΡΟΣ: -Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

κ.Λούκα Κατσέλη
ΚΟΙΝ: -Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη
- κ Γενικό Γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής κ.Γεώργιο ΒλάχοΑξιότιμη κ Υπουργέ,

Οξύ πρόβλημα διακίνησης των επιβατών από και προς την νήσο Γαύδο, δημιουργήθηκε με την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας από 1 Ιουλίου.Πρωταρχικό μέλημα της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων είναι, η ασφάλεια των καταναλωτών. Η εφαρμογή της οδηγίας σαυτό προσβλέπει, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γαύδος είναι ένα Ακριτικό νησί και τα τελευταία χρόνια έχει ανάπτυξη στο κλάδο του θερινού τουρισμού, προς οικονομικό,πολιτιστικό και κοινωνικό όφελος των λιγοστών κατοίκων της αλλά και της πολιτείας γενικότερα.
Εμείς ως Κοινωνικός Φορέας , οφείλουμε να σας καταθέσουμε δύο σημαντικές προτάσεις μας .
Πρόταση πρώτη.
Διατήρηση της γραμμής ως έχει σήμερα, δηλαδή να εξυπηρετείτε από τα δύο πλοία που έχει δρομολογήσει η εταιρεία ΑΝΕΔΥΚ με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα (μέχρι 31-12-2010) μια και ο Πρόεδρος της δημόσια καταθέτει ότι έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα και πληρούν τις προδιαγραφές της οδηγίας, αλλά και ότι προτίθεται η εταιρεία τον επόμενο χρόνο να δρομολογήσει νέο πλοίο.Η πρόταση αυτή αφενός μεν δεν θα διαταράξει την μέχρι σήμερα συγκοινωνιακή ισορροπία, δεν θα δημιουργήσει οικονομική επίπτωση στους κατοίκους της νήσου και η εταιρεία λαϊκής βάσης ΑΝΕΔΥΚ, δεν θα περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό μια και έχει επενδύσει χιλιάδες Ευρώ στην νέα ανακαίνιση

Πρόταση δεύτερη

Επειδή η απαγόρευση αναφέρεται βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ότι το δρομολόγιο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 19 μιλίων ,να γίνει τροποποίηση του δρομολογίου μέσω της νήσου Γαυδοπούλας. Με δρομολόγιο Σφακιά- Γαυδοπούλα 17 μίλια Γαυδοπούλα- Γαύδος 4 μίλια.

Κυρία Υπουργέ,

Στο άρθρο 7 της ίδιας Οδηγίας αναφέρεται η δυνατότητα στον Υπουργό "να εξαιρεί κάποιες περιπτώσεις που κρίνει ότι είναι σκόπιμο" μπορείτε επομένως αφού η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου σας, κρίνει ότι παρέχεται η ασφάλεια των επιβατών, να υλοποιήσετε την πρώτη μας πρόταση.
Επειδή το πρόβλημα δημιουργεί διατάραξη της συγκοινωνιακής ισορροπίας στο νησί και γνωρίζοντας την δυναμικότητα σας σε θέματα ευαίσθητα των συνθηκών υπηρεσιών των πολιτών, μα προπάντων η αφαίρεση οικονομικών πόρων και ανάπτυξης του νησιού, πιστεύουμε ότι άμεσα θα βρείτε την αρμόζουσα λύση του τόσου οξυμένου προβλήματος του νησιού.


Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: