Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τράπεζες:Προκλητική πλέον η λεηλασία του Λαού

Κι όμως, η αναδιάρθρωση χρέους άρχισε!
Όσο οι ακαδημαϊκοί και οι παράγοντες των αγορών συζητούν τα υπέρ και τα κατά μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, οι πιο πρακτικοί παρατηρητές διαπιστώνουν, ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει μια μορφή αναδιάρθρωσης των χρεών της, «κουρεύοντας» πρώτα τους προμηθευτές του Δημοσίου, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι η ίδια η κυβέρνηση δέχεται, ότι τα ομόλογα που εκδίδει αξίζουν σχεδόν 20% χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία!
Άγριες καταστάσεις:Πήγαν για κατάσχεση και τους σκότωσε
Όλα άρχισαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν παρέα 4 ατόμων, ανάμεσά τους κι ένας δικηγόρος, έφτασε από την Αθήνα στην Ερέτρια, προκειμένου να λύσει εκκρεμούσες οικονομικές διαφορές με επιχειρηματία της περιοχής.
Είναι αδιανόητο, προκλητικό και εξοργιστικό να χρηματοδοτούνται αθρόα οι Τράπεζες από την ΕΚΤ με το χαριστικό επιτόκιο του 1% και με ενέχυρο τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία, μάλιστα, αποτιμώνται με τιμές προηγούμενων μηνών, ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο ληστεύεται κυριολεκτικά στο δανεισμό του με τα πανύψηλα επιτόκια του χρηματοδοτικού μηχανισμού Ε.Ε.-ΔΝΤ και της αγοράς.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ 1% ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΥΦΕΣΙΑΚΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς τις ελληνικές τράπεζες που έφτασε τα 90 δισ. ευρώ στα τέλη Μαϊου και στη μεγάλη μείωση των καταθέσεων προς τις τράπεζες το πρώτο πεντάμηνο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η μεγάλη μείωση των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών το πρώτο πεντάμηνο του 2010 επιβεβαιώνει τη βαθιά οικονομική δυσπραγία και τον υφεσιακό οικονομικό κατήφορο στον οποίο βυθίζεται ασταμάτητα η χώρα.
Την ίδια ώρα είναι άκρως εντυπωσιακά τα στοιχεία που δείχνουν την ιλιγγιώδη άνοδο των χαριστικών και προνομιακών δανείων της ΕΚΤ προς τις Τράπεζες, που αυξήθηκαν κατά 80% στο πρώτο πεντάμηνο και έφτασαν περίπου στο δυσθεώρατο ύψος των 90 δισ. ευρώ.
Είναι αδιανόητο, προκλητικό και εξοργιστικό να χρηματοδοτούνται αθρόα οι Τράπεζες από την ΕΚΤ με το χαριστικό επιτόκιο του 1% και με ενέχυρο τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία, μάλιστα, αποτιμώνται με τιμές προηγούμενων μηνών, ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο ληστεύεται κυριολεκτικά στο δανεισμό του με τα πανύψηλα επιτόκια του χρηματοδοτικού μηχανισμού Ε.Ε.-ΔΝΤ και της αγοράς.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από αυτή τη λεηλασία δημοσίου χρήματος είναι πελώρια:
Γιατί στηρίζει και καλύπτει η κυβέρνηση μια κατάσταση στην Ε.Ε. υπερ-προνομιακής μεταχείρισης των Τραπεζών, την ώρα που καταληστεύεται το ελληνικό δημόσιο; Γιατί δεν αντιδρά; Γιατί δεν διεκδικεί ανάλογη μεταχείριση στο δανεισμό του ελληνικού κράτους με αυτή των τραπεζών;
Που έχει πάει η ιλιγγιώδης ρευστότητα των 90 δισ. ευρώ που έχουν αντλήσει προνομιακά και χαριστικά οι Τράπεζες; Πως είναι δυνατόν η προνομιακή ρευστότητα από την ΕΚΤ προς τις Τράπεζες να μεταφράζεται σε κλειστές δανειακές στρόφιγγες προς την οικονομία ή τραπεζικά δάνεια σε πολίτες και μικρές επιχειρήσεις με πανύψηλα επιτόκια;

Αυτή την ώρα ο τόπος με τις κυβερνητικές επιλογές αποικιακής πρόσδεσης στο μνημόνιο της «τρόικα» και τις πολιτικές κοινωνικής κατεδάφισης εξωθείται σε γενική οικονομική καταστροφή.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια νέα προοδευτική πορεία που θα έχει ως αφετηρία:
την άμεση απεμπλοκή από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ και τα κατεδαφιστικά μέτρα που τον συνοδεύουν.
την άμεση επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, που θα συμπεριλαμβάνει και τη διαγραφή σημαντικού μέρους του.
τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες
την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, που αποτελεί προϋπόθεση για το σχεδιασμό μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και παραγωγικά κριτήρια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: