Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Το 60% των Χανιωτών διαβάζει βιβλία στις διακοπές του,

Το 60% των Χανιωτών διαβάζει βιβλία στις διακοπές του,σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων σχετική με το εάν οι Χανιώτες διαβάζουν στις διακοπές βιβλία.

Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε και επιμελήθηκε από μέλη της Ένωσης.

Στην ερώτηση ποια βιβλία προτιμούν προέκυψε ότι υπάρχει ένα κοινό, το γυναικείο, το οποίο παίρνει γυναικεία λογοτεχνία κυρίως κατά 60% ιστορικά κατά 40%.Το ποσοστό των ανδρών κατά 90% προτιμούν βιβλία ιστορικά και κατά 10% οικονομικού περιεχομένου. Από κει και πέρα το 30% των ερωτηθέντων μπορεί να διαβάσει τα πάντα, όπως ένα βιβλίο ιστορικό, φιλοσοφικό ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Όσον αφορά στο αν υπάρχει ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για τους Χανιώτες συγγραφείς, προκύπτει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Χανιώτες και Χανιώτισσες συγγραφείς που έχουν προσφέρει σπουδαία κείμενα. Μερικές φορές πολλοί καταναλωτές γνωρίζουν και προσωπικά τους συγγραφείς είτε του πεζού λόγου είτε του ποιητικού και όταν ακούν ότι ο συγγραφέας είναι Χανιώτης ή Χανιώτισσα και αν το βιβλίο είναι στο δικό τους πλαίσιο και τους αρέσει, το αποδέχονται.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να διαβάζουν κυρίως Έλληνες ή ξένους συγγραφείς, προέκυψε ότι οι γυναίκες,κατά 90% προτιμούν τους Έλληνες συγγραφείς, οι άνδρες λιγότερο κατά 60% και οι νέοι κατά 80% προτιμούν ξένους συγγραφείς.

Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει το βιβλίο; Έχει επηρεαστεί η αγορά; "Όχι απόλυτα”, απάντησαν κατά 90% των ερωτηθέντων κατά 10% απάντησαν ότι υπάρχει περιορισμός. Εκτίμηση της Ένωσης είναι ότι οι λάτρεις του βιβλίου εξακολουθούν να το υποστηρίζουν.

Επειδή το βιβλίο έχει χάσει έδαφος με την ηλεκτρονική αντικατάσταση ενημέρωσης και πληροφόρησης και οι άνθρωποι του κλάδου από πνευματικούς παραγωγούς έως και τον τελευταίο βιβλιοπώλη βρίσκονται στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, που περνούν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θέλοντας να προσφέρει το ελάχιστο στους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης του πεζού και ποιητικού λόγου, προέβη σ’ αυτό το γκάλοπ, για να θυμίσει σε όλους την υποχρέωση στήριξης της πνευματικής δημιουργίας παίρνοντας ένα βιβλίο μαζί μας στις διακοπές.
ΠΗΓΗ ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: