Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Εγγυητικό κεφάλαιο: θα καλύψει το 50% των ανοιγμάτων των συμβολαίων ζωής της Ασπίς

Επιμένει η κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης στη θέση το εγγυητικό κεφάλαιο να λειτουργήσει με αναδρομική ισχύ και να καλύψει μέχρι το 50% των ανοιγμάτων των συμβολαίων ζωής των Ασπίς Πρόνοια AΕΓΑ και Commercial Value στην περίπτωση που αυτά μεταβιβασθούν σε άλλη εταιρεία. Μάλιστα ο κ. Σαχινίδης μιλώντας πριν απο λίγο στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για κίνητρα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. Δηλαδή την εγγύηση του εγγυητικού, τα κεφάλαια του οποίου θα συγκεντρώνονται από του ασφαλισμένους σε όλες τις εταιρείες τα χαρακτήρισε «κίνητρα» της πολιτείας. Μάλιστα ένα ακόμη κίνητρο θα είναι όπως είπε η μη ύπαρξη δυνατότητας από πλευράς του ασφαλισμένου να εξαγοράσει το συμβόλαιο του για ένα διάστημα το οποίο μεταφέρθηκε σε άλλη εταιρεία.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα είναι υποχρεωμένες να καλύψουν τα ανοίγματα των χαρτοφυλακίων ζωής των παραπάνω εταιρειών διότι όπως είπε ο κ. Σαχινίδης δεν μπορεί το δημόσιο σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση να πληρώσει τις παθογένειες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν την ανάγκη η πολιτεία να καλύψεις τους ασφαλισμένους της Ασπίς ενώ αίσθηση προκάλεσε η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη η οποία πρότεινε να καλυφθούν οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων στις δυο εταιρείες χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, δηλαδή από την υπόλοιπη ασφαλιστική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: