Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ανακάμπτει η Επ.Ε.Ι.Α.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010


Η εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς κλονίστηκε. Και αυτό συνέβη σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ήταν ακόμα νωπές οι επιπτώσεις από τις ανακλήσεις αδειών λειτουργίας μεγάλων ασφαλιστικών. Τότε η ανάγκη για ενίσχυση του θεσμού ήταν μεγαλύτερη από ποτέ.

Το σημαντικότερο βήμα για την εκκαθάριση της αγοράς είχε γίνει και όλα έδειχναν ότι απέχει λίγο ακόμα το τέλος μιας εποχής προβληματικής για την ασφαλιστική αγορά αλλά και για τους ασφαλισμένους που συχνά αντιμετώπιζαν δυσκολίες συνεννόησης με τις εταιρίες που είχαν συμβόλαια.

Το τοπίο θα ξεκαθάριζε. Αιφνίδια, όμως η προσπάθεια κόπηκε, χωρίς να την έχει προστάξει το ΔΝΤ, χωρίς να υπάρχει δυσαρέσκεια, χωρίς να υφίσταται κάποιος αντικειμενικός λόγος.

Σήμερα δεν έχει γίνει σαφές αν η αγορά εποπτεύεται η όχι. Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι τα πράγματα κυλούν από μόνα τους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι έτσι.

Η εποπτική αρχή συνεχίζει να δραστηριοποιείται και να ελέγχει. Κατά τις πληροφορίες τέλειωσε ο έλεγχος του 2009 και τα αποτελέσματα είναι θετικά για την αγορά.

Οι εταιρίες δείχνουν ότι τακτοποίησαν τα ανοίγματά τους και συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της εποπτικής αρχής. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο έλεγχος.

Ωστόσο τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι και να χρειάζεται περαιτέρω έρευνα σε κάποια σημεία. Ποιος θα κάνει τον έλεγχο τώρα.

Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση που πήραμε δεν είναι σαφής διότι κανείς -εκ των αρμοδίων- δεν τοποθετήθηκε με ευκρίνεια στο θέμα.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι η Επ.Ε.Ι.Α. θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει την άσκηση της εποπτείας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό η Επ.Ε.Ι.Α. συνεχίζοντας το έργο της προτίθεται να ασχοληθεί με τον επανέλεγχο κάποιων εταιρειών οι οποίες επέδειξαν εντυπωσιακές επιδόσεις και κατάφεραν να ανατάξουν τα προβλήματά τους κάτι το οποίο φάνηκε από τον έλεγχο των στοιχείων τους.

Παράλληλα είναι θέμα ημερών να ανακοινώσει -η Επ.Ε.Ι.Α.- τον τρόπο υπολογισμού των αποθεματικών στον κλάδο Ζωής. Ήλθε η ώρα όπου τα ασφάλιστρα του κλάδου θα υπολογίζονται με βάση το πραγματικό κόστος για τις εταιρείες και όχι με βάση τα όσα πράττει ο ανταγωνισμός. Υπάρχει και το θέμα των παραβατικών συμπεριφορών που παραμένει ανοικτό. Η Επ.Ε.Ι.Α. ανακάμπτει…

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια: