Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ " Καταγγελία αγρότη -καταναλωτή για παραλείψεις σε καταστάσεις ενεργοποίησης ατομικών δικαιωμάτων αγροτών"

Στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων ,κατατέθηκε καταγγελία -αναφορά του αγρότη καταναλωτή και Δημοτικού Συμβούλου Καπαρουδάκη Παντελή ,ο οποίος ζητά την διαβίβαση αυτής μέσω εμάς, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κατερίνα Μπατζελή δια της οποίας υπογραμμίζει , διαμαρτύρεται και αναφέρεται στα εξής που έχει εντοπίσει σε καταστάσεις ενεργοποίησης ατομικών δικαιωμάτων αγροτών.

1)Κάποιοι παραγωγοί ενταγμένοι στο πρόγραμμα ως "νέοι αγρότες" εμφανίζονται στις καταστάσεις των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών ως μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

2)΄Άτομα που όπως προκύπτει από την Φορολογική τους Δήλωση έχουν αποκλειστικά αγροτικά εισοδήματα δεν εμφανίζονται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Βάσει των παραπάνω δημιουργείται αδικία στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες διότι καταβάλλουν το ποσό της ενεργοποίησης δικαιώμάτων χωρίς αυτό το ποσό να τους επιστρέφεται,πράξη για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι ίδιοι οι θιγόμενοι.Συνέπεια αυτών είναι να αποδυναμώνεται το ήδη ισχνό αγροτικό εισόδημα.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών οφείλει να διαβιβάσει την καταγγελία του αγρότη- καταναλωτή στην Αρμόδια Υπουργό, και συμπληρωματικά αναφέρει ότι θα ζητήσει την εξέταση της καταγγελίας και την διόρθωση των βεβαιωμένων λαθών στις καταστάσεις προς όφελος των αγροτών καταναλωτών.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: