Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Commercial Value: Σε άλλες ασφαλιστικές περνούν τα συνταξιοδοτικά της

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ψήφιση του νόμου για το Εγγυητικό και αφού ξεκαθαρίσει η λίστα των δικαιούχων αποζημιώσεων και των ασφαλισμένων.
"Η" Online 13/5 11:44

Σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν τα ‘ορφανά’ ασφαλιστήρια συνταξιοδοτικά συμβόλαια της Commercial Value που πουλούσε μέσω τραπεζο-ασφαλιστικών (bancassurance) μεθόδων με την Aspis Bank και την Citibank, σύμφωνα με τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής κ. Ι. Παντελίδη.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ψήφιση του νόμου για το Εγγυητικό και αφού ξεκαθαρίσει η λίστα των δικαιούχων αποζημιώσεων και των ασφαλισμένων.

Να σημειωθεί ότι για τα περισσότερα εξ’ αυτών των συμβολαίων έχουν σταματήσει να εισπράττονται ασφάλιστρα ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στα παλαιότερα (ηλικίας 10 ετών και άνω) που πωλούνταν μέσω της Citibank κυρίως και έχουν αρχίσει ήδη να ‘ωριμάζουν’ , δηλαδή υποχρεούνται να πληρώνουν μηνιαίες συντάξεις ή εφάπαξ.

Αν συμβόλαια αυτά περάσουν σε άλλες εταιρείες , είτε οι πελάτες θα υποχρεωθούν να ανανεώσουν την σύμβαση με σαφέστατα μακρύτερο χρονικό ορίζοντα είτε οι εταιρείες θα ζητήσουν να εισπράξουν από την περιουσία της Commercial Value το αντίστοιχο σωρευτικό κεφάλαιο που είχαν καταβάλει οι ασφαλισμένοι για να τους το αποδώσουν.

Σύμφωνα με τη χθεσινή παρουσίαση της Commercial Value σε στελέχη άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, στα 169,5 εκατ. ευρώ ανέρχονταν η περιουσία της Commercial Value ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της που άφησε απέναντι στους 48.317 ασφαλισμένους της υπολογίστηκαν από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής σε 194,5 εκατ. ευρώ και οι εκκρεμείς εξαγορές στα 28,5 εκατ. ευρώ

Μεγάλο μέρος της περιουσίας είναι τοποθετημένο σε ρευστά διαθέσιμα, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 86,6 εκατ. ευρώ, ενώ στα 49,5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το χαρτοφυλάκιο των μετοχών. Το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων αποτιμήθηκε σε 12,8 εκατ. ευρώ και των αμοιβαίων κεφαλαίων στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των ακινήτων της εταιρείας που είναι σε ασφαλιστική τοποθέτηση ανέρχεται στα 12,3 εκατ. ευρώ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για την ελεύθερη περιουσία της Commercial Value είναι τα ακίνητα που έχει σε καλές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας (Βας. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Στήλες Ολυμπίου Διός) η αντικειμενική αξία των οποίων διαμορφώνεται στα 12 εκατ. ευρώ αλλά η εμπορική της αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Επίσης η ελεύθερη περιουσία της Commercial Value περιλαμβάνει και καταθέσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.

Του Νίκου Σακελλαρίου

nsakel@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: