Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Σημαντικός ο ρόλος της γυναίκας - μητέρας

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ:

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, με αφορμή την παγκόσμια εορτή της μητέρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της “πόσο σημαντική, ιδιαίτερα στις μέρες τις δύσκολες που βιώνουμε είναι, η σκέψη μας σ’ αυτήν, στη γυναίκα που γεννά ζωή, στη μητέρα που ανοίγοντας την αγκαλιά της δίνει δύναμη σε όλους εμάς, για να μας ψιθυρίσει ότι να κάνουμε υπομονή και ότι ο ήλιος μπορεί να τον έκρυψαν τα σύννεφα της βροχής αλλά αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα που θα λάμψει πάλι”. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει “από τις μητέρες εξαρτάται το μέλλον ενός λαού, ολόκληρης της ανθρωπότητας, αφού αυτές έχουν το μοναδικό προνόμιο να διαμορφώνουν τους χαρακτήρες των νέων κάθε γενιάς”. Και συνεχίζει:
“Η γιορτή αποτελεί μια ευκαιρία για να επισημάνουμε το μέγεθος της αγάπης, τη σοβαρότητα της προσφοράς, τον καθημερινό αγώνα αυτής της άγιας μορφής. Όσα χρόνια κι αν περάσουν από την αποδημία της, δεν υπάρχει κανείς που να μην την αναζητεί σε κάθε στιγμή της ζωής του... Όμως ατυχώς δεν γιορτάζουν κάθε χρόνο όλες οι μητέρες.
Ο απολογισμός δεινών για πολλές απ’ αυτές κάθε χρόνο μεγαλώνει. Καθημερινώς οι μητέρες του κόσμου πλήττονται μέσα από εντάσεις και ανωμαλίες, μέσα από πολέμους και κατατρεγμούς.
Μεγαλώνει ο κατάλογος των δεινοπαθουσών τραγικών μορφών που έχασαν πατρίδα, σύζυγο, παιδιά, που εκτοπίζονται, που βιάζονται που καταλήγουν μετανάστριες και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης. Στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη στο Ιράκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου οι γυναίκες – μητέρες υποφέρουν, δεινοπαθούν και αγωνίζονται.
Σ’ αυτές τις μητέρες στρέφουμε το ενδιαφέρον μας και τη συμπαράστασή μας γιατί αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν έναν λόγο παρηγοριάς, έναν λόγο συμπάθειας, έναν λόγο αγάπης. Όσοι την έχουν στη ζωή θα τις προσφέρουν λίγα λουλούδια, μια αγκαλιά κι ένα φιλί. Οι υπόλοιποι θα πάνε σε κάποιο κοιμητήριο και θα αποθέσουν λίγα λουλούδια κι ένα ευλαβικό κερί, σπονδή στη μνήμη της, στη μνήμη της μεγαλύτερης αγάπης.
Χαιρετίζουμε την εκδήλωση που προγραμμάτισε το Γραφείο Ισότητας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, να τιμήσει στο πρόσωπο της μητέρας τις δασκάλες που υπηρέτησαν σε μονοθέσια σχολεία του Νομού μας, αναδεικνύοντας τον πολλαπλό ρόλο που μπορεί να έχει μία μητέρα, μία μητέρα εργαζόμενη σε δύσκολες συνθήκες, αφού ήταν υποχρεωμένη να περάσει το κομμάτι της παιδαγώγησης και σχολικής ύλης σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου”.
ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: