Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Ρυθμίσεις προς όφελος των μισθωτών επαγγελματικής στέγης

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 10 Μαϊου 2010 16:11Τροπολογία στην οποία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις προς όφελος του μισθωτή επαγγελματικής στέγης χώρο θα κατατεθεί στο ν/χ για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιρειών, από την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θέλουμε να στηρίξουμε τον επαγγελματία με δραστική μείωση των υποχρεώσεών του, σε περίπτωση που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωση ξεκινώντας μια νέα», είπε η κ. Κατσέλη μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στράτο Παραδιά.

«Για το λόγο αυτό», πρόσθεσε, «καταθέτω στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιρειών, τροπολογία με την οποία αναμορφώνεται το Προεδρικό Διάταγμα 43 του 1995, προκειμένου η καταγγελία μιας μίσθωσης εκ μέρους του μισθωτή να μπορεί να γίνει μετά τη συμπλήρωση ενός έτους και όχι δύο, όπως ισχύει μέχρι σήμερα».

«Ταυτόχρονα, προβαίνουμε σε δραστική μείωση του χρόνου καταγγελίας σε τρεις μήνες από έξι, που ισχύει τώρα. Παράλληλα, περιορίζουμε την καταβαλλόμενη αποζημίωση εκ μέρους του μισθωτή από το μίσθωμα τεσσάρων μηνών σε ένα μήνα», διευκρίνισε η κ. Κατσέλη, ενώ υπογράμμισε ότι αυτές είναι ουσιαστικές ρυθμίσεις, που πραγματικά θα δώσουν μια ανάσα στον επαγγελματία, ο οποίος, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θέλει πραγματικά να βρει μίσθωμα με χαμηλότερο κόστος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, τόνισε πως είναι «καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σ’ όλη τη χώρα».

«Γι’ αυτό, κάθε ιδιοκτήτης κάνει και θα κάνει οτιδήποτε είναι, κατά την κρίση του, απαραίτητο, ούτως ώστε ουδείς υπάρχων ενοικιαστής να χάσει το κατάστημά του. Κάθε αναγκαία προσαρμογή στα μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα θα γίνει, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας επαγγελματίας να χάσει την επαγγελματική του στέγη», κατέληξε ο κ. Παραδιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: