Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Δεσμεύσεις καταθέσεων και πλειστηριασμοί σπιτιών για φοροδιαφυγή

Μέγεθος κειμένου
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
* html .col_2_00, * html .col_1_00{ margin: 0 2px!important; ma\rgin: 3px!important; padding: 1px; }
Πρώτη δημοσίευση: 13.05.2010 | 07:33

Η εντολή έφυγε ήδη από το υπουργείο. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι φοροφυγάδες

που εντοπίζονται να κλέβουν συστηματικά το Δημόσιο. Αν το ποσό ξεπερνάει τις 150.000 τότε οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα προχωρούν στη δέσμευση των καταθέσεων για να διασφαλίσει το Κράτος ότι θα πάρει τα χρήματά του. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ... συνήθεις ύποπτοι όπως γιατροί, δικηγόροι, ιδιοκτήτες μπαρ, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί... (μακρύς ο κατάλογος των “υπόπτων”).

Οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο καλούνται επίσης να ζητήσουν την ένταξή τους στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους μέχρι και σε 48 δόσεις η οποία λήγει έως τα τέλη Μαΐου.
Το υπουργείο προωθεί 13 μέτρα:

- Δέσμευση καταθέσεων και ακίνητης περιουσίας.
- Φυλάκιση από δύο μήνες ως πέντε χρόνια.
- Κλείσιμο επιχειρήσεων από ένα μήνα έως έξι μήνες.
- Πρόστιμα του ΣΔΟΕ εντός 10 ημερών.
- Απώλεια αφορολόγητου για όσους εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν
- Συναλλαγές μέσω επαγγελματικών λογαριασμών, με παράλληλη ενημέρωση των ελεγκτικών μηχανισμών.
- Χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως και 50.000 σε επίορκους εφοριακούς...
- Μέτρα αποτρεπτικά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο που κάποιοι έχουν κάνει επάγγελμα σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Τελεσίγραφο στους διευθυντές των εφοριών

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τίθενται αυστηρά χρονοδιαγράμματα προς τους εφόρους για την εφαρμογή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων των οφειλετών του δημοσίου. Οι προϊστάμενοι των εφοριών έχουν την υποχρέωση έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού ακινήτων και ορισμού ημερομηνίας πλειστηριασμού μετά την παρέλευση τουλάχιστον 40 ημερών και το αργότερο 4 μήνες από την κατάσχεση.

Από τους πλειστηριασμούς εξαιρούνται μόνο τα ακίνητα που αποδεδειγμένα αποτελούν για τους οφειλέτες πρώτη κατοικία. Για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί πριν την ισχύ των διατάξεων του νέου νόμου (23/4/2010) ορίζεται ότι τα προγράμματα πλειστηριασμού εκδίδονται το αργότερο εντός έτους από την ημερομηνία αυτή.

Τέλος στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις για τη διάταξη του νέου νόμου με την οποία καταργείται το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: