Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Η λειτουργία Γραφείου Στήριξης Πολιτών, ξεκινά τις επόμενες ημέρες από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών νομού Χανίων, για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους δανειολήπτες.
Η υπηρεσία αυτή, έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών το οποίο προσφέρει συμβουλευτική όρων δανειακών συμβάσεων και ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΚΧΑΝ, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Ένωσης, Ι. Μελάκη, η απόφαση για τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας πάρθηκε καθώς, "έχουν παρατηρηθεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους καταναλωτές από τους δανειστές". Στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΠΚΧΑΝ εκφράζει την "έντονη αγανάκτησή της, απέναντι στην Κυβέρνηση, διότι ηθελημένα ή μη δίνει ψεύτικη ανάσα στους καταχρεωμένους καταναλωτές".
Η Ένωση, καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει το συντομότερο δυνατόν το Νομοσχέδιο "περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών" , ζητώντας παράλληλα "λογικά επιτόκια της τάξης των 5-6% στα δάνεια σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, άμεσο πάγωμα, τουλάχιστον για ένα χρόνο, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, όλων των δανειακών υποχρεώσεων για πολίτες νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος για ιδιαίτερα ευάλωτες κατηγορίες δανειοληπτών( ΑμΕ.Α, ανέργους) με διαγραφή μέρους του χρέους, χωρίς τόκους και με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής".
"Ελεος πια. Ας ενδιαφερθεί κάποιος να βγάλει το σχοινί από το λαιμό του κάθε ετοιμοθάνατου στριμωγμένου, στα χρέη καταναλωτή, χάθηκε η κοινωνική πολιτική, όλα για λόγους επικοινωνιακούς γίνονται;", τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: