Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Πλήρης η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων απο το Επικουρικό Κεφάλαιο, παρά την τρύπα 500 εκατ. ευρώ

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Μέχρι και 500 εκατ. ευρώ μπορεί να φθάσει το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου καθώς οι ανακλήσεις αδειών του 2009 αλλά και της Commercial Value το 2010, επιβάρυναν ακόμη περισσότερα τα οικονομικά του δεδομένα.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Σπύρος Λευτεριώτης το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μετά τις ανακλήσεις αδειών των εταιρειών ΕΟΣ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union, General Τrust, Σκούρτης και Commercial Value οι συνολικές υποχρεώσει το Επικουρικού έφθασαν τα 750 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει μέχρι και τα 850 εκατ. ευρώ, στο βαθμό που αποδειχθεί από την διαδικασία εξέτασης φάκελο-φάκελο των εταιρειών που έκλεισαν ότι υποτιμήθηκαν οι ζημίες.

Για την κάλυψη των υποχρεώσεων το Επικουρικό Κεφάλαιο διαθέτει κινητά περιουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται στα 110 εκατ. ευρώ. Επίσης διαθέτει ακίνητα αξίας 100 εκατ σε αντικειμενικές αξίες ενώ άλλα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών μέχρι το τέλος του 2011.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το Επικουρικό Κεφάλαιο, μπορεί να ανταπεξέλθει με σχετική άνεση στις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κ. Σπύρο Λευτεριώτη. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κλείσουν άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κ. Λευτεριώτης σημειώνει στο nextdeal.gr, ότι εντός του επόμενου εξαμήνου όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες εξέτασης των φακέλων των εταιρειών που έκλεισαν θα είναι σε θέση σε συνεργασία με το ΔΣ της ΕΑΕΕ να εκτιμήσουν την πραγματική κατάσταση και να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την περαιτέρω χρηματοδότηση του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Ο δανεισμός υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει η πιο εφικτή λύση δεδομένου ότι σε συνθήκες λιτότητας και ύφεσης είναι μάλλον αδύνατο να κληθούν οι καταναλωτές να πληρώσουν παραπάνω εισφορές μέσω των συμβολαίων. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Επικουρικού Κεφαλαίου προέρχονται κυρίως από την εισφορά 5% επί των καθαρών ασφαλίστρων για τον κλάδο αστικής ευθύνης από αυτοκίνητα. Το 70,00% πληρώνεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες και το 30,00% αντίστοιχα από τους ασφαλισμένους.

Τέλος να σημειωθεί ότι λόγω των μέτρων που έλαβε το Επικουρικό κεφάλαιο δεν υπήρξαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που έκλεισαν το 2009 είχαν πολύ μεγάλο όγκο ασφαλισμένων.

Πηγή:Next Deal

Δεν υπάρχουν σχόλια: